6X BRŽI, ISTE CIJENE

Raspberry Pi 2 dolazi s besplatnim Windowsima 10

02.02.2015 u 15:05

Bionic
Reading

Minijaturno računalo Raspberry Pi se do sada prodavalo izvrsno - no svježi model bi mogao otvoriti potpuno nove granice. Raspberry Pi Foundation je s otkrićem šest puta snažnijeg noviteta iste cijene kao prethodnika (svega 35 dolara) rekao i kako su na razvoju proteklih pola godine blisko surađivali s Microsoftom te da će novo računalo pokretati i Windows 10

Microsoft je s otkrićem Windows 'desetke' najavio i kako želi proširiti svoj Internet of Things program i u tom smislu. Rapsberry Pi 2 će tako besplatno pokretati posebnu verziju Windowsa 10, a detalji bi trebali biti poznati kroz nekoliko sljedećih mjeseci.

Do tada, ljubitelji minijaturnih računala i entuzijasti koji od njih izvode sve (ne)zamislive gadgete moći će se pouzdati u Snappy Ubuntu Core i niz drugih GNU/Linux distribucija.


Što u hardverskom smislu donosi Raspberry Pi 2? Tu je četverojezgreni ARM Cortex-A7 CPU na radnom taktu od 900MHz i 1GB radne memorije te potpuna kompatibilnost s Raspberry Pi 1. Novo minijaturno računalo je identičnih dimenzija - i što je bitnije - identične cijene.

Uređaj je dostupan već sada