NOMAD CHARGEKEY

Pronađite svoj punjač među ključevima

18.09.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Ako vam se ikad dogodilo da ste hitno trebali punjač za svoj pametni telefon ili tablet, a nijednog nije bilo nigdje na vidiku, znat ćete cijeniti ovaj gadget predstavljen u San Franciscu

Američka tvrtka Nomad prošle je godine oduševila svojim punjačem za pametne telefone koji nije veći od kreditne kartice i stane u svaki novčanik.

Sada su u San Franciscu predstavili punjač za one koji ne nose novčanik stalno u džepu. Kako javlja TechCrunch, radi se o ChargeKeyju, odnosno punjaču u obliku ključa, koji nije veći od ključa za ulazna vrata u bilo koji stan.

Ovaj maleni punjač opremljen je microUSB-om odnosno priključkom Lightning na jednoj i običnim USB priključkom na drugoj strani.

Jednostavno objesite ChargeKey na snop ključeva koji uvijek nosite sa sobom i kad vam zatreba malo struje za pametni telefon ili tablet, upotrijebite ga.

Više nećete morati voditi računa o tome imate li u torbi ili automobilu kabel za punjenje, ni posuđivati od kolega na poslu ili prijatelja.

ChargeKey može se naručiti na službenim stranicama Nomada po cijeni od 25 dolara (oko 140 kuna), a predviđeno je da prvi primjerci do svojih kupaca dođu krajem studenoga.