ROK JE DO 1. PROSINCA

Prijavite se na Software Startup Academy

23.11.2015 u 13:58

Bionic
Reading

Do 1. prosinca traju prijave za Software StartUp Academy, besplatnu programersku i poslovnu edukaciju koju četvrtu godinu, u suradnji s partnerima, organizira kompanija Microsoft Hrvatska

Sudionike projekta očekuju brojna predavanja i praktične radionice iz područja informatike, marketinga, promocije i poslovanja čime se stječu dodatna znanja i vještine potrebne za stvaranje proizvoda i usluga koji će pronaći svoje korisnike, a mladim poduzetnicima olakšati ulazak u poslovni svijet.

Program je namijenjen učenicima, studentima i nezaposlenim osobama, a predavanja su besplatna i otvorena za sve zainteresirane.

Besplatna predavanja poslovnih i IT stručnjaka o najnovijim tehnologijama, osnovama programiranja, izradi korisničkog sučelja i logike aplikacija, izradi poslovnog i marketinškog plana te komunikacijsko prezentacijskih vještina namijenjena su svim zainteresiranim polaznicima. Već su počela u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku i Varaždinu.

Od 14. veljače 2016. sudionici će biti podijeljeni u mentorirane timove kako bi do 3. travnja prijavili svoje finalne prijedloge projekata.


Najbolji timovi prezentirat će svoje projekte u finalu natjecanja na konferenciji 'WinDays16', koja će od 26. do 29. travnja 2016. biti održana u Valamar Isabella Island Resortu u Poreču. Najbolji projekt bit će nagrađen investicijom 40 tisuća kuna za implementaciju rješenja. Microsoft Hrvatska ne zadržava nikakva prava na ideje predstavljene putem ovog programa.

'Sudionici ovog programa moći će, uz našu pomoć, svoje ideje pretvoriti u aplikacije i projekte kojima mogu privući potencijalne investitore te započeti i vlastiti posao', kaže Nina Šindija, voditeljica marketinga za razvojne projekte kompanije Microsoft Hrvatska i voditeljica programa 'Software StartUp Academy'.

Prije dvije godine investiciju je osvojio tim sastavljen od studenata splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računalstva koji su razvili sustav AuThink namijenjen terapeutima i roditeljima kao pomoć u rehabilitaciji djece s autizmom.

Godinu poslije investiciju su osvojili supružnici Tajana i Ivan Milanović koji su razvili aplikaciju Guest Request namijenjenu podizanju razine kvalitete usluga u malim i srednjim hotelima, a ove godine otišla je u ruke tima CabApp, za istoimenu aplikaciju koja prilagođava taksi usluge korisnicima.

Raspored predavanja, prijave i druge informacije potražite na webu Software Startup Academy