WINDAYS 14

Nezaposleni bračni par za projekt dobio 40 tisuća kuna

09.04.2014 u 14:13

Bionic
Reading

Guest Request, sustav za bolju komunikaciju između gosta i hotelskog osoblja, pobjednik je Microsoftovog natjecanja Software Startup Academy. Novčana nagrada namijenjena je implementaciji

Kako je rekao Draško Ivanišević, direktor Odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu, odluka o pobjedniku bila je teža nego prošle godine jer su pristigli projekti bili kvalitetniji.


Osim pobjedničkog tima, u najuži izbor ušli su Assemblio (web aplikacija za automatizirano slaganje računalnih konfiguracija s najboljim omjerom dobivenog za uloženi novac) i Halycon.tv (jedinstvena društvena platforma koja korisnicima omogućava dijeljenje, pohranu i pretraživanje snimljenog multimedijskog sadržaja).

Prevagu je, prema Ivaniševićevim riječima, odnijela ideja osječkog tima, kojeg čini bračni par Tajana i Ivan Milanović. Zanimljivo, niti jedno od njih nije iz ICT branše - Tajana je ekonomistica, a Ivan kuhar. Oboje su nezaposleni.

'Izuzetno nam je drago što je Microsoft prepoznao vrijednost našeg projekta i još smo uvijek pod dojmom pobjede, s obzirom da je konkurencija zaista bila jaka. Svojim rješenjem želimo poboljšati uslugu unutar hotela te se nadamo kako će i hoteli prepoznati ovaj naš sustav Guest Request kao kvalitetan i koristan te ga implementirati u svoje poslovanje', rekli su Tajana i Ivan.

Projekt je trenutno na pola puta do implementacije. Osim financijski, Microsoft će projektu pomoći i savjetima te pri pronalaženju mentora za tehnološki razvoj. Kad pokrenu tvrtku, dobit će i softverske licence besplatno na dvije godine.

Pet timova finalista Software Startup Academy odabrano je 14. ožujka. Svi finalisti imat će priliku predstaviti se tijekom konferencije Shift, koja će u lipnju biti održana u Splitu.