TEHNO SAVJETI

Pretiho ili preglasno? Evo kako možete promijeniti glasnoću alarma na vašem iPhoneu

23.01.2024 u 12:46

Bionic
Reading

Ako je vaš alarm na iPhoneu pretih da vas probudi ili je, u suprotnom, jedan korak do uzrokovanja srčanog udara, ne brinite - postoji način da ga prilagodite vašim potrebama

Umorni ste od kašnjenja u školu ili na posao jer alarm nije dovoljno glasan? Iako ne možete promijeniti glasnoću alarma izravno u aplikaciji Sat na svom iPhoneu, postoje dva različita načina da osigurate da nikada više ne propustite alarm.

Promijenite glasnoću alarma svog iPhonea putem postavki

Evo kako možete promijeniti glasnoću alarma svog iPhonea putem aplikacije Postavke.

Idite na Postavke > Zvuk i vibracije. Ispod zaglavlja Melodija zvona i alarmi vidjet ćete klizač. Za promjenu glasnoće alarma povucite klizač ulijevo (tiše) ili udesno (glasnije). Čut ćete kako se glasnoća mijenja dok povlačite klizač na bilo koju stranu. Kad ste zadovoljni glasnoćom, pustite prst.

Također možete promijeniti glasnoću alarma pomoću fizičkih tipki za glasnoću. Iako će tipke za glasnoću vašeg iPhonea ili iPada prema zadanim postavkama povećati ili smanjiti glasnoću melodija zvona i upozorenja, možda ste slučajno onemogućili ovu opciju, a da toga niste bili svjesni.

Kako biste promijenili glasnoću alarma pomoću gumba za glasnoću na iPhoneu, idite na Postavke > Zvuk i vibracije i uključite prekidač pored Promjeni tipkama.

Kad je ova opcija omogućena, imajte na umu da će vaš iPhone ili iPad prilagoditi glasnoću medija samo ako pritisnete tipke za glasnoću dok slušate glazbu ili gledate video. U drugim slučajevima, pritiskom na ove gumbe prilagodit ćete glasnoću zvona, što također mijenja glasnoću alarma vašeg iPhonea.

Dakle, kako biste izbjegli slučajnu promjenu glasnoće medija na vašem iPhoneu umjesto glasnoće zvona, preporučujemo da prvo zatvorite aktivne aplikacije na vašem iPhoneu. Kada se nađete na početnom zaslonu, možete koristiti tipke za pojačavanje i smanjivanje glasnoće vašeg iPhonea kako biste praktično prilagodili glasnoću zvona/alarma.

Budući da glasnoća alarma vašeg iPhonea ovisi o glasnoći zvona, ista postavka također utječe na to koliko su glasni pozivi i tekstualna upozorenja. Apple vam ne dopušta promjenu glasnoće alarma vašeg iPhonea neovisno o njima, tako da će vam trebati aplikacije za budilicu trećih strana da obavite taj posao, zaključuje Makeuseof.