POSLOVNI SOFTVER

Predstavljena nova verzija Microsoft Dynamics NAV

16.11.2012 u 15:57

Bionic
Reading

Nova generacija poslovnog informacijskog sustava donosi bolje upravljanje novčanim tijekom, praćenje troškova i proizvodnje te poboljšanja u sustavu izvještavanja

Nova verzija na globalnom je tržištu dostupna od početka listopada, dok je Adacta, kao službeni lokalizacijski partner Microsofta za regiju, najavila završetak lokalizacije za hrvatsko, slovensko i srpsko tržište do kraja tekuće godine.

Osim tehnoloških poboljšanja i nove arhitekture sustava, aktualna verzija prva je koja korisnicima omogućava punu funkcionalnost i rad kroz web-preglednik te sadrži i klijent SharePoint.

Nove mogućnosti sučelja za prihvat i izmjenu podataka s drugim sustavima omogućit će znatnu uštedu vremena potrebnog za implementaciju, a Dynamics 2013 nudi i ugrađenu podršku za upravljanje dokumentima.

'Naš je konačni cilj bio korisnicima pružiti veću preglednost i kontrolu, mogućnost predviđanja promjena te istovremeno omogućiti optimizaciju investicija u IT i ubrzati vrijeme implementacije', kazao je Zoran Šegić, voditelj odjela poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.

Lokalizaciju rješenja Microsoft je od ove inačice prepustio partnerima, čime se smanjuje vrijeme potrebno za prilagodbu te omogućava brže ažuriranje i fleksibilnost prilikom nadogradnji u skladu sa zakonskim promjenama.

Uz novu verziju Navisiona, konzultanti Adacte i neovisni stručnjaci upoznali su korisnike i partnere i s novostima i izmjenama zakonske regulative s obzirom na skori ulazak u Europsku uniju, kao i poslovnim rješenjem za napredne analize i izvještavanje QlikView te Microsoftovim rješenjem za upravljanje odnosima s korisnicima Dynamics CRM.