AI DELEGATE

Predstavljen prvi AI alat za političare

15.04.2024 u 12:00

Bionic
Reading

U subotu je u BIRD Inkubatoru u Zagrebu predstavljen AI Delegate, alat namijenjen unapređenju demokratskih procesa kroz poboljšanu komunikaciju između političara i glasača te povećanje kvalitete informiranosti, naveli su voditelj projekta Andrej Steven Horvat i suradnik Aco Momčilović

Kako su izvijestili idejni začetnici, AI Delegate' je dizajniran kao alat dostupan svim političkim strankama i političarima, neovisno o njihovoj veličini ili tehnološkoj opremljenosti. Cilj projekta je stvoriti platformu koja omogućava biračima bolje razumijevanje političkih programa i stavova kroz direktnu, 24/7 komunikaciju s političarima putem WhatsAppa, uz pomoć intuitivnog AI sučelja.

Kao dugoročan projekt, 'AI Delegate' pokreće se sada s fokusom na nadolazeće EU parlamentarne i lokalne izbore, s planom širenja na ostale zemlje EU. Pritom, glavna namjera je jačanje demokracije kroz transparentnost, poštenje i temeljitost, suprotstavljajući se manipulaciji, deepfakeovima i ostalom sadržaju koji nije utemeljen na činjenicama.

'U današnje vrijeme kad je svaki glas važan, 'AI Delegate' postaje ključan igrač u kreiranju otvorene i informirane izborne atmosfere. Naša je misija osigurati da svaki glasač može donijeti odluku zasnovanu na pouzdanim informacijama', rekao je Horvat.