UNBOUND DIGITAL

Predstavili se startupovi iz programa 'ChallengeUp!'

04.12.2015 u 15:50

Bionic
Reading

Cisco, Intel i Deutsche Telekom predstavili su rezultate europskog akceleratorskog i inkubatorskog programa za startupove 'Challenge Up!' Cilj programa je ubrzati razvoj i izbacivanje na tržište rješenja i usluga za internet stvari

Tijekom prezentacijskog dana u sklopu događanja 'unBound Digital' u Londonu prikazani su rezultati šestomjesečnog rada uz pomoć resursa te tri tvrtke. Odabrani startupovi izdvojeni su zbog uspješnog razvoja proizvoda iz raznovrsnih područja, među kojima su pametna rješenja, Big Data i povezivost.

Primjerice, N-joins je rješenje za analizu podataka za tvorničke pogone koji prostore za proizvodnju čini fleksibilnijima, učinkovitijima i manje štetnima po okoliš. Radili su na Ciscovom hardveru i DT-ovoj infrastrukturi u računalnom oblaku, a Intel će pomoći u pripremi rješenja za tržipte.

Tvrtka za razvoj pametnih uređaja Senic pokrenula je zajednički projekt pametnog ureda integrirajući svoj pametni kontroler Nuimo u računala s Intelovim čipovima i Ciscov sustav Telepresence. DT će proizvod integrirati u svoju platformu za pametni dom Qivicon.


ProGlove razvija pametne rukavice za tvorničke radnike, ali i pametni opskrbni lanac integracijom svog proizvoda u rješenja namijenjena tvrtkama koje se bave skladištenjem, logistikom i prijevozom.

SEMSEYE ima pilot projekt s Intelom na stadionu Croke Park Sports u Dublinu, kao i u muzejima i knjižnicama u glavnom gradu Irske, gdje će taj analitički alat za trgovine i trgovačke centre biti korišten za praćenje kretanja posjetitelja. DT će ga također ugraditi u svojih pet trgovina u Rumunjskoj i dvije u Poljskoj.

Startupovi su dobili priliku predstaviti se mentorima, među kojima su bili Elias Drakopoulos (Deutsche Telekom), Mike Flannagan (Cisco) i Christian Morales (Intel), kao i pred pedesetak tehnoloških i poslovnih stručnjaka i direktora te više od 2.500 posjetitelja 'unBounda' iz više od 30 zemalja. Svaki je tim radio s bar tri mentora iz Cisca, DT-a i Intela.

Više:ChallengeUp!