NADOGRADITE!

Posljednji pozdrav Windowsima XP. Evo što vam je činiti

09.03.2014 u 08:07

Bionic
Reading

Kako bi vam pomogli pri migraciji, u Microsoftu su pripremili besplatni migracijski alat - PCmover Express za Windows XP - koji kopira dokumente i postavke s Windows XP PC-a na novi uređaj koji pokreće Windows 7, 8 ili 8.1

Kao što smo već pisali, ako još uvijek koristite XP, Microsoft vas namjerava gnjaviti obavijestima da vas potakne na to da tu časnu starinu među operativnim sustavima zamijenite novijim izdanjem.


Stigla je potvrda i za domaće tržište. Od 15 sati u subotu, 8. ožujka, korisnicima XP-a Home i Professional koji su odabrali primati obavijesti putem Windows Updatea na radnu površinu će početi stizati notifikacija o prestanku podrške za taj operativni sustav od 8. travnja.

Bit će prikazivana svakog 8. u mjesecu, javljaju iz Microsofta, sve dok je ne onemogućite ili ne promijenite operativni sustav. Imat će link koji će voditi na lokalnu verziju web-stranice za podršku.

Ovako će obavijest izgledati (klikni za uvećanje)

Kako bi vam pomogli pri migraciji, u Microsoftu su pripremili besplatni migracijski alat - PCmover Express za Windows XP - koji kopira dokumente i postavke s Windows XP PC-a na novi uređaj koji pokreće Windows 7, Windows 8 ili Windows 8.1.

PCmover Express bit će dostupan za preuzimanje na engleskom jeziku krajem sljedećeg tjedna na www.windowsxp.com, francuska, njemačka, talijanska, japanska i španjolska verzija dolaze kasnije u ožujku, a  korejska, kineska, ruska i brazilsko-portugalska verzija stići će nakon toga.

A Hrvatska? Nisu javili, ali pitat ćemo.