U ZAGREBU I RIJECI

Posjetite 8. Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.10.2012 14:21
  • Objavljeno 15.10.2012 u 13:53
sajam stipendija

sajam stipendija

Izvor: Promo fotografije / Autor: sajam stipendija

Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude je najznačajniji i najveći događaj u visokom obrazovanju u regiji jer se očekuje više od 11.000 posjetitelja, 45 izlagača iz 12 zemalja te više od 5.600 stipendija dostupnih na samom Sajmu.

Osim bogate ponude za studente i učenike, ovogodišnji Sajam nudi popratni program namijenjen i profesionalcima u obrazovanju, u sklopu kojeg će se održati predavanja i radionice renomiranih svjetskih stručnjaka te okrugli stolovi o gorućim temama u visokom obrazovanju u Hrvatskoj i svijetu. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma su Sjedinjene Američke Države, svjetski lider u znanosti i visokom obrazovanju koji će na Sajmu predstaviti renomirana američka visoka učilišta i ugledne znanstvenike. Institut za razvoj obrazovanja organizira 8. Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude u utorak 16. listopada 2012. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te u četvrtak 18. listopada 2012. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Sajam će ponosno predstaviti i Inicijativu u visokom obrazovanju za Jugoistočnu Europu, čiji je dugoročni cilj pokretanje prvog međunarodnog znanstvenog instituta za visoko obrazovanje u ovom dijelu Europe, što ima strateški značaj za daljnji razvoj visokog obrazovanja u regiji. Svečano otvorenje Sajma kao i predstavljanje Inicijative će se održati u 9:00 sati u utorak 16. listopada 2012. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te u 9:00 sati u četvrtak 18. listopada 2012. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.
Program Sajma dostupan je na stranici: http://www.stipendije.info/hr/sajam/program

8. Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude predstavit će mogućnosti studiranja i stipendiranja u Hrvatskoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, SAD-u, Singapuru, Sloveniji, Velikoj Britaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Na Sajmu stipendija izlagat će hrvatska i inozemna visoka učilišta, ministarstva, jedinice lokalne samouprave, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i udruge.

Na Sajmu studenti i učenici mogu kroz razgovore s bivšim stipendistima saznati informacije o studijskim programima, stipendijama, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika. S druge strane, profesionalci u obrazovanju i studenti zainteresirani za obrazovnu politiku mogu sudjelovati u bogatom popratnom programu iz kojeg izdvajamo sljedeće:

- gostovanje međunarodnih stručnjaka sa Sveučilišta Georgia (SAD): prof. dr. Sheila Slaughter, koja će govoriti o akademskom kapitalizmu, kontroverznoj temi koja propituje do koje mjere su sveučilišta postala poduzeća, profesori poduzetnici, a studenti kupci obrazovnih usluga, i prof . dr. Robert Toutkoushian, koji će voditi radionicu o tome kako upravljati reformom financiranja visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

- okrugli stol 'Strateški pristup mobilnosti studenata i internacionalizacija visokog obrazovanja' na kojem će sudjelovati predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za mobilnost i programe Europske unije te Sveučilišta u Zagrebu.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma su omogućile potpore brojnih partnera, koji će ujedno biti izlagači na Sajmu: Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH (zemlja partner); Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (glavni partner); Sveučilište u Rijeci (glavni partner), Institute of Higher Education na Sveučilištu Georgia iz SAD-a (strateški partner); Kelley School of Business sa Sveučilišta Indiana iz SAD-a u suradnji s Međunarodnom diplomskom školom za poslovno upravljanje Zagreb (IGBS Zagreb) (zlatni partner); ETS - Educational Testing Service iz SAD-a i IELTS - International English Language Testing System iz Velike Britanije (zlatni sponzori); Veleučilište VERN' (akademski sponzor); Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka (donatori i pokrovitelji). Sajam se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske.

Ulaz na Sajam i sva događanja u sklopu popratnog programa je besplatan. Sve informacije o Sajmu stipendija dostupne su na stranici: http://www.stipendije.info/hr/sajam/program

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi