OPET HRVAT NA INDIEGOGO

Podržite crowdfunding kampanju domaćeg pustolova

08.04.2014 u 06:50

Bionic
Reading

Nakon pet godina puta oko svijeta Tomislav Perko vratio se u Hrvatsku i odlučio novac za izdavanje putopisa potražiti na platformi za crowdfunding

Hrvatski putnik, putopisac, bloger i nesuđeni osvajač najboljeg posla na svijetu pokrenuo je crowdfunding kampanju za svoj putopis 1000 dana proljeća. Planira prikupiti oko 40 tisuća kuna koliko mu je potrebno za prijevod, uređenje, lektoriranje, prijelom i tisak 1000 primjeraka.


Kao i Oleg Maštruko s projektom Without People, Perko će financiranje potražiti putem platforme za crowdfunding Indiegogo. Kampanja će završiti 9. svibnja. U trenutku pisanja ovog teksta uspio je prikupiti nešto manje od četvrtine traženog iznosa.

Donatorima nudi digitalnu i tiskanu verziju svoje knjige, ručno izrađene kožne narukvice, majcu s potpisom, brdo rundi piva ili cijeđenog soka, okvire Oakstagram, zahvalu ili smještaj logotipa u knjizi, ukulele s kojim je proputovao četiri kontinenta, dok najdarežljivi mogu računati da će im poslužiti kao turistički pratitelj za putovanje do 15 dana u bilo koji dio svijeta.

1000 dana proljeća (klikni za uvećanje)

U knjizi 1000 dana proljeća Perko se bavi pitanjima kao što su kako je moguće putovati gotovo besplatno, je li to sigurno te zašto uopće putuje. Prepričava svoju životnu priču, od vremena kad je bio odlično plaćeni broker do autostopiranja, spavanja u domovima neznanaca te o pronalaženju puta kojeg će slijediti idućih godina - putujući.

Putopis bi iz tiskare trebao izaći tijekom svibnja, nakon čega će Perko krenuti u promotivnu turneju diljem Hrvatske - autostopom.

Želite li ga podržati, to možete učiniti ovdje: 1000 Days of Spring