TEHNO SAVJET

Počistite svoj neuredni desktop uz ove korisne alate

29.09.2017 u 12:08

Bionic
Reading

Ako spadate među korisnike Windowsa koji iz dana u dan muče muku sa tonama ikona, ove aplikacije mogle bi vam olakšati život

Čistoća i red doprinose duševnom miru. Zagovarali vi kreativni nered ili ne, ne postoji šansa da se nećete složiti s činjenicom da je rad lakši i opušteniji kada na stolu nemate sto tisuća stvari. Isto, vjerujte nam, vrijedi i za desktope.

Donosimo vam pet aplikacija koje će vam pomoći dovesti radnu površinu Windowsa u red. Neki od njih koštaju, neki su besplatni, a na vama je da izaberete onaj koji najviše odgovara vašim potrebama, piše Makeuseof.

Fences

Da, ok. Znamo da Fences košta pedeset dolara, što je dosta skupo. Štos je u tome da su njegovi proizvođači nekad davno imali besplatnu verziju programa, a da su tek nedavno podigli cijenu nakon što su se uspjeli probiti na tržištu. Naravno, program možete isprobati potpuno besplatno, testirati ga trideset dana i onda ga platiti 10 dolara ili 50 dolara, zavisno o tome što želite u softverskom paketu.

Staru besplatnu verziju Fencesa možete downloadati ovdje.

Nimi Places

Nimi Places korisnicima omogućuje organiziranje radne površine u zasebne spremnike. Svaki spremnik može držati datoteke i mape koje se 'fizički' nalaze na različigim lokacijama, s time da se svaka mapa može prikazati kao ikona ili sličica.

Spremnike možete organizirati kako želite. Možete im dodavati oznake ili ih pobojati. Možete im čak dati specijalna pravila što znači da će se određene vrste datoteka sortirati na određeni način. Svaki od spremnika može imati zasebnu temu, s time da imaju ugrađen sustav za brz pregled multimedije.

Što se sličica tiče, Nini Places može raditi čuda: program može raditi sličice videa ili fotografija, a podržava i profesionalne formate poput Photoshopa. Također, za razliku od Fencesa, Nimi Places je potpuno besplatan.

XLaunchpad

Izvor: Društvene mreže / Autor: phxtutorials

Launchpad je jedan od najboljih dijelova macOS-a, što ne znači da ga ne mogu koristiti vlasnici Windowsa 10. Ako ste onaj tip korisnika koji na desktopu ima hrpu aplikacija, XLaunchpad bi mogao biti stvar za vas. Nakon što ga instalirate na radnoj površini ćete imati ikonu s raketom. Nakon što ju kliknete vidjet ćete sve svoje aplikacije, što znači da bez problema možete izbrisati tisuće nepotrebnih kratica koje su vam razbacane po desktopu.

XLaunchpad možete downloadati ovdje.

SideSlide

Korištenje SideSlidea nešto je slično trpanju svega što imate na radnoj površini u ladice. Program radi po principu 'radnog prostora'. U sklopu radnog prostora možete dodavati spremnike, kratice, naredbe, linkove, feedove, slike, podsjetnike i još hrpu toga.

Sav sadržaj u vašem radnom prostoru dostupan je nakon jednog klika. Sve što trebate napraviti je povući aplikaciju na rub ekrana i ona će ostati sa strane dok ju ponovno ne odlučite koristiti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: northglide

SideShare je moguće podesiti na tisuću načina - uz malo poštimavanja moći ćete ga natjerati da radi točno što od njega tražite.

SideSlide možete downloadati ovdje.