GEJMING

Pobrojali smo pet izvrsnih mobilnih videoigara za kišne dane

17.05.2019 u 09:21

Bionic
Reading

Ako ste kod kuće, vani pada kiša i jednostavno vam se ne pokreću igre na računalu ili konzoli, uvijek možete posegnuti za svojim smartfonom i zaigrati neki od ovih klasika

Vani pada kiša i ne znate kamo biste sa sobom? Bacite pogled na nekoliko mobilnih videoigara koje, pored jako dobrog dizajna, odlikuju vrlo kompaktnim gameplayjem savršenim za javni prijevoz ili kratku seansu dok vam se grije voda za tjesteninu.

DIGITALNA ZABAVA

Pobrojali smo deset najboljih hrvatskih videoigara svih vremena

Pogledaj galeriju

Alto's Odyssey

Alto's Odyssey (iOS, Android) je vjerojatno najbolja iteracija beskonačnih arkadnih igara, žanra koji danas polako odumire s mobilnih uređaja. Riječ je o stilski ispoliranoj minimalističkoj 'simulaciji' surfanja na pijesku u kojoj kao mali pastir nastojite kombinirati trikove i pojačanja kako biste izvršili zadane zadatke. Alto's Odyssey je elegantan, fluidan i opuštajući naslov za sve ljubitelje mobilnih arkada.

Monument Valley

Imate umjetničku stranu? Bacite pogled na slagalicama išaranu višestruko nagrađivanu umjetničku igru Monument Valley (iOS, Android). Ako volite optičke iluzije i neobičnu geometriju, ova igra će vas apsolutno oduševiti - svaki od nivoa je zasebno umjetničko djelo. Najboja stvar od svega je što igra ima nastavak, što znači da ako vam 'jedinica' ne zadovoljava vašu potrebu za apstraktnim slagalicama, postoji rješenje.

Million Onion Hotel

Million Onion Hotel (iOS, Android) je apsolutni kaos. Riječ je o arkadnoj slagalici koja se poigrava s montipajtonovskim humorom, lukom, putovanjem kroz vrijeme i naravno - hotelijerstvom. Ako ju već niste isprobali, svesrdno vam savjetujemo da to čim prije učinite.

Dungeon Warfare 1 i 2

Ako ste ljubitelji tower defense žanra i čeznete za malo izazova, definitivno predlažemo da isprobate Dungeon Warfare serijal (iOS, Android). Riječ je o nezamislivo ružnom, ali brutalno igrivom naslovu koji vas stavlja u ulogu velikog zlog arhitekta koji svoju tamnicu želi obraniti od najezde pozitivaca. Zamke sa šiljcima, rupe bez dna, opruge, harpuni i bacači plamena samo su neke od zamki koje možete nadograđivati i podešavati kako bi savršeno pogodile vaš stil igre. Ukratko - ako volite ovaj žanr, Dungeon Warfare jednostavno morate zaigrati