DUGOOČEKIVANO IZVJEŠĆE

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima. Opaženi NLO-i su 'obični objekti i fenomeni'

08.03.2024 u 21:17

Bionic
Reading

U izvješću Pentagona o neidentificiranim letećim objektima piše da istrage američke vlade od kraja Drugog svjetskog rata nisu pronašle dokaz o vanzemaljskoj tehnologiji i zaključuje se da su viđenja pogrešno protumačeni obični objekti i fenomeni

Izvješće objavljeno u petak nadovezuje se na objavu Pentagona iz 2022. da tadašnji novoosnovani Ured za rješavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao da su vanzemaljci posjetili ili srušili na Zemlju.

"Iako su mnoga brojna izvješća o NLO-ma ostala neriješena ili neidentificirana, AARO procjenjuje da bi se, kad bi bilo dostupno više kvalitetnijih podataka, većina tih slučajeva mogla identificirati i svrstati pod normalne objekte ili fenomene", piše u izvješću.

Dodaje se da u popularnoj kulturi postoji snažan narativ da je vlada ili neka njezina tajna organizacija pronašla nekoliko "vanzemaljskih letjelica i vanzemaljskih bioloških ostataka" i da provodi programe "obrnutog inženjeringa" pronađene tehnologije.

"AARO je ustanovio, na temelju dosadašnjih informacija, da su netočne tvrdnje koje uključuju konkretne ljude, poznate lokacije, tehnološke testove i dokumente navodno uključene ili povezane s obrnutim inženjeringom ili vanzemaljskom tehnologijom", navodi ured.

Američka vojska provela je desetljeća odvraćajući, razotkrivajući i diskreditirajući opažanja NLO-a i "letećih tanjura" još od 1940-ih.

Pentagon je prije dvije godine objavio da su njegove istrage dovele do stotina novih izvješća, ali ništa ne ukazuje na inteligentan vanzemaljski život.