INTERNETSKE SENZACIJE

Pažnja! Ove će mačke osvojiti vaše ekrane

21.09.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Mačke su osvojile internet i društvene mreže. Kako im je to uspjelo? Neke su slatke, neke mrzovoljne, ali svaka od njih je posebna na svoj način. Probajte im se oduprijeti...

Vjerovali ili ne, ali fotografije i videosnimke mačaka među najdjeljenijim su sadržajem na društvenim mrežama.

Dovoljno je reći da samo na YouTubeu postoji više od 35 milijuna videa s ključnom riječi 'cat', a više od 3,8 milijuna ljudi diljem svijeta pretplatilo se na kanal koji prikuplja samo videosnimke mačaka.

U SAD-u, točnije u Minnesoti, održan je čak i Cat Video Festival, na kojem su birali najpopularniju mačku na internetu.

Očekivano, nagrada je otišla u ruke, ili da kažemo šape, internetske mačje senzacije poznate kao 'Grumpy Cat'.

Grumpy je tako osvojila 'Golden Kitty Award' s više od 20 tisuća glasova. Opravdano, rekli bismo, s obzirom na to da je mačka od kućnog ljubimca postala internetska zvijezda s vlastitim menadžerom, vlastitom markom kave, a šuška se i o nekakvom holivudskom filmu.

No, Grumpy bi se uskoro za titulu najpopularnije internetske mačke mogla boriti s drugim macama koje ciljaju na tu titulu

Digital Trends proveo je sate u pregledavanju fotografija mačaka ne bi li pronašao one koje bi mogle uskoro ciljati na titulu 'mačje interentske senzacije'.

1. Polly


Polly živi u Londonu sa svojim vlasnikom Chrisom i oduševljava tisuće na BuzzFeedu. Svojim velikim očima i spuštenim ušima kao da poziva da je pomazite. Samo nemojte ostavljati packe po ekranu.

2. Ragdoll Gracie


Ova mačka, vjerovali ili ne, ima preko 26 tisuća pratitelja na Facebooku, što dovoljno govori o njenoj popularnosti. Svojom dugom dlakom i velikim očima odaje dozu elegancije zbog koje bi se i neke rasne mačke mogle posramiti.

3. Trogsly


Iako vas ova maca na prvi pogled neće oduševiti svojom ljepotom, čini se kako bi Trogsly mogao biti pravi nasljednik Grumpya. Mačak je do savršenstva doveo pogled ultimativnog razočaranja, a koliko je popularan govori i činjenica da ima vlastiti fan klub.

4. Captain Pancakes


'Kapetan Palačinka' kako bi glasilo njegovo ime u prijevodu, osvojio je Instagram i dobio neslužbenu titulu najmrzovoljnije mačke. Nas osobno podsjeća na nekog mrzovoljnog starca. Samo je Kapetan mnogo slađi.

5. Foo-Chan


Foo-Chan je japanska mačja internetska senzacija koja će vas hipnotizirati svojim zelenim očima i tužnim izrazom lica. Trebate jadnu macu koja jednostavno moli da je povedete kući? Foo-Chan se izvrsno uklapa u tu ulogu.

6. Hana i Maru


Jeste li već čuli za Maru? Niste? Pa gdje vi živite? Maru je japanska mačka koja je toliko popularna da čak ima vlastiti blog. A sada joj se u privlačenju fanova priključila i Hana.

Ako je Maru sama po sebi bila mamac za klikove, u paru s Hanom postaju neodoljive. Pokušajte im se oduprijeti.

Zanimljivo, među internetskim senzacijama nema ni jedne mace iz Hrvatske. Znači li to da su naše mačke 'dosadne' ili jednostavno čekaju svoj trenutak kada će zasjati na 'mreži svih mreža'?