PRVO U EUROPU

Panasonic Smart TV-i s Firefox OS-om stižu na svjetsko tržište

17.05.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Mozilla je na službenom blogu objavila kako su prvi Panasonic VIERA Smart TV-i s Firefox OS-om dostupni u Europi, a u ostatak svijeta stižu u sljedećih nekoliko mjeseci. Liniju pametnih televizora koje pokreće ova 'mobilna' platforma čine CR850, CR730, CX800, CX750, CX700 i CX680, ovisno o zemlji

'Kroz naše partnerstvo s Mozillom i otvorenost te fleksibilnost Firefox OS-a, bilo je moguće kreirati pristupačnije i prilagodljivije sučelje za TV uređaje', rekao je Masahiro Shinada, upravitelj TV poslovnog odjela u Panasonicu. Mozilla navodi kako su vrlo sretni što i na ovaj način svoj operativni sustav mogu prikazati svijetu - uz sve njegove kvalitete.

Tu se uglavnom misli na otvorenost te podatak da korisnici mogu uživati u omiljenom sadržaju bez potrebe da se vežu za određeni poseban zatvoreni ekosustav ili brand.

Posebnost Firefox OS-a na TV uređajima je i bogato web iskustvo. Uređaji i platforma su posebno optimizirani za HTML5, čime se web aplikacije izvode bez ikakvih smetnji. U priopćenju obje kompanije navode kako je prilagodljivo i jednostavno sučelje sasvim sigurno izvrstan izbor za sve vrste korisnika.