OD SATOVA DO NAKITA

Ovo je pet naluđih nosivih gadgeta predstavljenih u Barceloni!

01.03.2017 u 06:53

Bionic
Reading

Na upravo održanoom mobilnom kongresu u Barceloni predstavljen je velik broj prenosivih gadgeta koji iz godine u godinu postaju sve popularniji i popularniji

 

Prvi i gejmerima najomiljeniji HTC Vive predstavljen je još prije godinu dana, no prvi primjerci spremni za svakodnevnu kućnu uporabu trebali bi stići prije kraja 2017. Prednarudžbe kreću 29. ožujka a za uređaj ćemo morati iskeširati samo 799 dolara. U paketu ćemo dobiti kacigu, Vive Link Box, dvije bazne stanice, dva bežična kontrolera kao i naravno -  slušalice. Vive prema korisnicima i dućanima diljem svijeta kreće ovog travnja.

Što se nešto manjih i jeftinijih gadgeta tiče, tu je Garminom nove uređaje Vivofit 3 i Vivoactive HR. O čemu se radi? O vrlo popularnim prenosivim sustavima za fitness. Vivoactive HR donosi novitet u obliku praćenja ritma srca i barometrijskog mjerača visine, što u principu znači da ćete ekstra lako pratiti svoje svakodnevno vježbanje i kretanje. Novi izgled uređaja je sjajan. Sve čemu se još moramo nadati je dodatna funkcionalnost.

Trend koji, na sreću, ide prema naprijed je uvođenje dizajna u prenosive gadgete. Ovo je vrlo važni aspekt ove tehnologije so obzirom da ih, na kraju dana, moramo nositi na tijelu. The Halo je pametna ogrlica koju je dizajnirala firma Jacom Jensen koja, začudo, čak i izgleda kao nešto što bi žene stavile na ruku. Radi se o uređaju koji prati vaše kretnje i koristi ih za uspostavu poziva ili slanje poruka.

Kad smo već kod stvari koje nosite na ruci, tu je INOX Cybertool, pametni sat napravljen u suradnji s Acerom. Riječ je o velikom plastičnom prstenu koji se stavlja na već postojeće satove iz Victorinoxove linije INOX. Nakon što ga se priključi, on prikazuje obavjesti za poruke i pozive, prati vaše aktivnosti i naravno - ispisuje vrijeme. Možda nije svestran kao švicarski nožić, no hej - barem se čini zanimljivim za korištenje.

A sad na obuću! Iofit pametna cipela podsjeća na Nike Flyknit, makar ima čitav niz zanimljivih opcija. Bez obzira na stajling, ove cipele koriste niz senzora za procjenu vaše forme i donošenja podataka ravno na ekran vašeg smartfona. Zgodnost!

Za kraj, tu je The LG 360 VR. Riječ je o priključku za LG G5 koji vam omogućuje da pregledavate sadržaj virtualne stvrnosti kao i standardni 2D video. Riječ je o vrlo lakom prenosivom headsetu - pogotovo usporedimo li ga sa Samsung Gear VR-om ili HTC Viveom. Naravno, ne treba ni naglasiti da se radi o uređaju inferiornom HTC Viveu, no hej - koliko god sežu prenosivi gadgeti koji 'surađuju' s vašim smartfonom - ovaj je sasvim solidan.