DESIGN LAB 2015.

Ovo su neobična rješenja za kućanstva budućnosti

17.09.2015 u 06:42

Bionic
Reading

U finalu Electroluxovog globalnog dizajnerskog natjecanja 'Design Lab' našlo se šestoro studenata koji dolaze sa sveučilišta iz Meksika, Južne Koreje, Mađarske, Litve, Ujedinjenog Kraljevstva i Rusije

Ovogodišnje natjecanje je na temu 'Zdrava i sretna djeca', a Electrolux traži nova rješenja i ideje koje će poboljšati svakodnevne živote obitelji s djecom.

Od početka prijava u travnju ove godine na natjecanje Design Lab 2015. prijavilo se 1.500 studenata. Evo koji su projekti glasovima publike i stručnjaka iz Electroluxa, ušli u finale:


Voris - robot koji uči djecu važnosti brige o odjeći (Martha Fabiola García Bustos, Meksiko)

Q.H [Quadruple H] - pročistač zraka i hula hup u jednom (Jeongbeen Seo, Južna Koreja)

Future Classroom - interaktivna i samoodrživa kuhinja koja se koristi za edukaciju (Tobias Tsamisis, Mađarska/Njemačka)

Air Shield - dječja kolica koja stvaraju čistu i zdravu mikroklimu (Dominykas Budinas, Litva)

Bloom - spoj digitalne i klasične komunikacije u svrhu poticanja dobrih kuhinjskih navika na zabavan način (Jordan Lee Martin, Ujedinjeno Kraljevstvo)

Plato - robot igračka koji pomaže u brizi oko djeteta (Mary Piljugina, Rusija)

Pobjednika natjecanja 'Design lab 2015.' odabrat će stručni žiri na svečanoj dodjeli nagrada koja će biti održana 15. listopada u Helsinkiju. Ako vas zanima, videoprijenos počinje u 19 sati putem web odredišta www.electroluxdesignlab.com i na Twitteru


Prva nagrada je plaćeno šestomjesečno stažiranje u globalnom dizajnerskom centru kompanije Electrolux. Polovica pobjednika prethodnih natjecanja Design Lab nastavili su raditi za Electrolux i nakon isteka stažiranja. Prva nagrada također uključuje i 10.000 eura, druga nagrada 6.000 eura, a treća 4.000 eura.

Bit će dodijeljena i nagrada 'People's Choice' u iznosu od 2.000 eura za koncept koji prikupi najviše glasova online.