NOVITETI

Ovo je prva Geniusova kamera s GPS-om

28.10.2014 u 12:17

Bionic
Reading

Kao i druge kamere za vozila iz Geniusovog portfelja, DVR-FHD660G namijenjena je snimanju uvjeta vožnje na cesti ili kao pomoć pri nadzoru kretanja vozila, a može se koristiti i za sigurnosne namjene

Novi model donosi dvije nove hardverske značajke. DVR-FHD660G prva je Geniusova kamera za vozila opremljena GPS-om. Integrirani GPS prijamnik precizno bilježi lokaciju snimka koja se uz video pohranjuje na memorijsku karticu.

Uz pomoć softvera koji se isporučuje na CD-u u paketu, kasnije je moguće pratiti kretanje vozila korištenjem Google Mapsa. Zahvaljujući GPS-u, vozač također tijekom vožnje može biti upozoren ukoliko prijeđe unaprijed zadanu brzinu.


Kamera dolazi i s ugrađenim G-senzorom koji detektira nagla kočenja ili ubrzavanja te u tom slučaju može automatski pokrenuti snimanje, što može biti izuzetno korisno u slučaju sudara. Ugrađeni senzor pokreta može automatski pokrenuti snimanje uoči li pokrete u blizini parkiranog vozila.

Uređaj nudi mogućnost snimanja videozapisa u Full HD razlučivosti od 1920x1080 točaka uz 30 sličica po sekundi (fps), a kvalitetu snimke osigurava objektiv fiksnog otvora blende f/2,0, zaštićen četveroslojnim staklom.

1/3 inčni senzor CMOS omogućuje jasne snimke, tvrde u Geniusu, i u uvjetima slabijeg osvjetljenja ili u noćnoj vožnji, a podrška za HDR rezultira briljantnim i živim bojama i snimkom visokog kontrasta.

Kamera se postavlja s unutrašnje strane prednjeg stakla ili na upravljačku ploču kako bi snimila sve što se događa ispred vozila. Zahvaljujući tankom dizajnu i malim dimenzijama, ne ometa vidno polje vozača. Videozapis može poslužiti za nadzorne svrhe ili za rekonstrukciju pojedinih prometnih događaja u slučaju potrebe.

Snimka se pohranjuje na karticu SD - podržani su kapaciteti do 32 GB, što omogućuje višesatno snimanje bez prekida. U slučaju da se kartica u potpunosti popuni videomaterijalom, kamera automatski briše najstarije snimke i nastavlja sa snimanjem bez potrebe za intervencijom korisnika.

Preporučena maloprodajna cijena kamere iznosi 899 kuna.