ZA GALAXY S6 I S6 EDGE

Ovo je nova Samsungova kaciga za virtualnu stvarnost

10.03.2015 u 11:23

Bionic
Reading

Samsung je na GDC-u predstavio najnoviju verziju svoje virtualne kacige Gear VR, kompatibilne s nadolazećim telefonima Galaxy s6 i Galaxy S6 edge

Samsung je na GDC-u predstavio Gear VR Innovator Edition, virtualnu kacigu kompatibilnu s novom generacijom pametnih telefona Samsung Galaxy S6 i S6 edge.

Samsung Gear VR Innovator Edition, koji pokreće Oculus Technology, omogućuje korisnicima da uživaju u virtualnoj stvarnosti s poboljšanim iskustvom gledanja te, citiramo, udobnijim dizajnom za nošenje.

Optimiziran za uređaje Galaxy S6 i Galaxy S6edge i njihove 5,1-inčne zaslone Super AMOLED, Gear VR Innovator Edition omogućuje gledanje filmova visoke rezolucije, TV emisija, VOD (Video on demand) usluga i fotografija.

Petnaest posto manji od svojeg 200 eura teškog prethodnika, Samsung Gear VR postao je udobniji za nošenje. Ergonomski redizajnirane trake za pričvršćivanje trebale bi osigurati bolju raspodjelu težine dok mehanička ventilaciju unapređuje iskustvo korištenja u VR-u.

Što se praktične strane uređaja tiče, Gear VR od sada se može napajati zahvaljujući vlastitom USB utoru omogućujući duže vrijeme korištenja.

Virtualna stvarnost očigledno se ponovno vraća u modu, čemu svjedoči navala uređaja koji, što u suradnji s postojećim proizvođačima, što s novim 'natjecateljima' polako planiraju svijet računalne i mobilne zabave učiniti prilično zanimljivim. Što se cijene tiče, još nije objavljena. Uređaj bi se na tržištu trebao pojaviti 10. travnja 2015. godine.