UPOZNAJTE TROJKU

Ovo je najtanje i najlakše tablet računalo Surface

01.04.2015 u 10:40

Bionic
Reading

Kako učiniti Surface Pro 3 prihvatljivijim za još više korisnika, a da se pri tom ne ugrozi korisnost uređaja? To je pitanje kojim su se u Microsoftu vodili prilikom stvaranja nove generacije Surface tableta. Ovaj put valja zaboraviti na ARM čipove i Windows RT, jer Surface 3 stiže s najsnažnijim Intel Atom čipom te uz punokrvni Windows OS i uključenu godišnju pretplatu na Office 365

Što je možda najbitnije za širu publiku, prilagođena je i cijena. Početna cijena Surface 3 tableta će biti svega 499 dolara, a globalna dostupnost se očekuje od 7. svibnja.

Novi tablet je mase 622 grama, uz debljinu magnezijskog kućišta od svega 8,7 milimetara, a dijagonala ekrana je nešto manja od Pro modela - 10,8" uz omjer stranica 3:2 i razlučivost 1.920 puta 1.280 piksela. Osim četverojezgrenog Intel Atom x7-Z8700 procesora, uređaj će biti dostupan u dvije opcije; 2GB radne memorije i 64GB spremišnog prostora te 4GB radne memorije i 128GB spremišnog prostora. U Redmondu tvrde da je u testovima video reprodukcije baterija trajala oko deset sati korištenja:

Za razliku od Pro modela, Surface 3 donosi tek trostupanjski kickstand, a zasebno je moguće kupiti i digitalnu olovku i Surface covere s tipkovnicama - jer nisu uključeni u paket. Neovisno o tome, cjenovno gledano, ovaj model itekako je konkurentan, iako kao potencijalne korisnike u Microsoftu i dalje vide tek studente, roditelje i mobilne profesionalce. Više detalja je moguće pronaći na službenim stranicama proizvoda.