ZA POSLOVNJAKE

Ovo je Microsoftov novi pristup sigurnosti

20.11.2015 u 06:48

Bionic
Reading

Microsoft troši više od milijarde dolara godišnje na istraživanja i razvoj sigurnosnih rješenja za svoje proizvode, zato što sigurnost 'mora biti u srži operativnih sustava koje koriste poduzeća'

Tijekom događanja 'Microsoft Government Cloud Forum' direktor Microsofta Satya Nadella pokazao je kako Microsoft Hello, Passport i Credential Guard omogućavaju sigurnosnu provjeru i integraciju s Azureom, kako napredna analitika može otkriti obrasce logiranja koji odskaču od uobičajenih, napade golom silom i druge, kako Enterprise Mobility Suite upotrijebiti za upravljanje podacima i aplikacijama na mobilnim uređajima...

'Pobrinut ćemo se da vaši podaci ostanu sigurni i pod vašom kontrolom. Vašim ćemo podacima upravljati u skladu s lokalnim zakonima. Bit ćemo transparentni o tome kako prikupljamo i koristimo podatke te učiniti sve kako bi oni ostali sigurni', obećao je Nadella. Dodao je kako mjesečno nadograđuju milijardu Windows uređaja, provjeravaju više od 200 milijardi e-mailova u potrazi za spamom i malverom, a bilježe i 300 milijardi autentikacija.


Microsoft s partnerima radi na razvoju i integraciji aplikacija vanjskih dobavljača u svoje proizvode, Primjerice, Azure Security Center omogućit će integraciju prepoznavanja prijetnji i tehnologija zaštite raznih proizvođača (Barracuda, Checkpoint, Cisco, CloudFlare, F5 Networks, Imperva, incapsula i Trend Micro) u Microsoftovu infrastrukturu u računalnom oblaku.

Box, Adobe i SAP Fiori ponudit će nativne aplikacije za Android i iOS koje će se integrirati s Microsoftovom platformom za upravljanje mobilnim uređajima putem računalnog oblaka Intune.

Interno, Microsoft je oformio Cyber Defense Operations Center, koji okuplja stručnjake za sigurnost iz drugih odjela. Radit će zajedno na obrani od sigurnosnih prijetnji, ali i na prikupljanju relevantnih podataka koje će Microsoft ugraditi u svoje proizvode i dijeliti s partnerima.

Također, stvorena je i Enterprise Cybersecurity Group, koja će se baviti sigurnosnim procjenama, praćenjem prijetnji i odgovorima na incidente vezane uz cybersigurnost.

Satya Nadella: Enterprise security for our mobile-first, cloud-first world