Super mozgalice

Ove vježbe za mozak održat će vaš um oštrim bez puno muke i znojenja

11/14

Učinite stvari na teži način

Najočigledniji način da neku stvar uradite na teži način je da se pritom prestanete oslanjati na tehnologiju. Koristite svoj mozak umjesto pametnog telefona za osnovne mentalne vještine poput pravopisa i matematike. Zadivite prijatelje tako što ćete zapamtiti njihove telefonske brojeve. Isključite GPS i naučite čitati kartu i koristite svoj urođeni smisao za usmjeravanje kako biste pronašli svoj put.
Eto, poznato je da londonski taksisti moraju napamet naučiti gdje se nalazi 25.000 ulica i svaka od 20.000 znamenitosti kako bi dobili dozvolu. A to jača njihov hipokampus, dio mozga odgovoran za pohranu i organiziranje sjećanja, koji je kod londonskog taksiste znatno veći od hipokampusa prosječnog Londončanina koji svaki dan vozi automobil, ali nema potrebu  pamtiti nazive ulica i razmještaj spomenika. 

Učinite stvari na teži način

Učinite stvari na teži način

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Prethodna slika Sljedeca slika
Nove i složene aktivnosti dobre su vježbe za mozak. Mozgalice pomažu vašem mentalnom zdravlju i tjelesnoj kondiciji na isti način na koji vaše tijelo ima koristi od tjelesnog vježbanja. I baš kao što tijelo čeličite i održavate u formi raznim fizičkim vježbama, tako i mozak valja držati u formi kako bi što bolje radio
  • Autor: M. S.
  • Objavljeno 30.04.2019 u 12:08