PROTIV MATERIJALIZMA!

Ove tvrtke će najuriti sve zaposlenike koji kupe iPhone 7

07.10.2016 u 13:05

Bionic
Reading

Apple je imao par izvrsnih kvartala u Kini, kad je riječ o prodaji iPhonea. No, da stvari mogu krenuti po zlu - mogu. Neke kineske tvrtke svojim zaposlenicima su poslali jednostavno upozorenje - ako kupe iPhone 7 ili iPhone 7 Plus, riskiraju otkaz

U čem je štos? Prema pisanju BBC-ja, poslodavci to čine iz patriotskih razloga te odvraćanja zaposlenika od pretjeranog materijalizma. 'Ako prekršite ovo pravilo, odmah se pojavite u uredu i predajte otkaz', stoji u jednoj od poruka poslodavaca (u ovom slučaju Nanyang Yongkang Medicine Company).

Poruka je objavljena 18. rujna, upravo na dan kada se obilježava 85. godina japanskog napada i okupacije istočnog dijela Kine. 'Ne zaboravite na taj povijesni dan. Ne zaboravite nacionalno poniženje i bojkotirajmo strane proizvode', stoji u poruci tvrtke Nanyang Yongkang. U izjavi za BBC napomenuli su da su zapravo poželjeli zabraniti iPhone 7 zaposlenicima kako bi više mislili na svoje obitelji, a manje na luksuzne predmete.

Ovo nije prvi pokušaj bojkotiranja ili zabrane Appleovih proizvoda u Kini. Ranije ove godine je sličnu stvar napravila i tvrtka Bina Technology, opet iz političkih razloga. Dio trgovina elektronikom je također odbio prodavati iPhone.

Više o svemu: BBC