NOVA STRATEGIJA

Ovako se Volkswagen planira izvući iz krize

30.10.2015 u 09:35

Bionic
Reading

Volkswagen priopćava kako je predsjednik Upravnog odbora VW AG-a, Matthias Müller, najavio pet najbitnijih koraka ka novom ustroju koncerna, a pored podrške kupcima i rješenja aktualne krize s varanjem na eko-testovima, postoje veliki planovi za budućnost. Nova strategija bi se trebala otkriti u 2016. godini, a ovaj proizvođač vjeruje da će VW iz trenutne situacije izaći jačni nego prije

'Osim na aktualnu krizu moramo se fokusirati na budućnost i stvoriti preduvjete za daljnji uspješni razvoj Volkswagena', rekao je Müller u srijedu u Wolfsburgu. Tom prigodom predstavio je plan koji se sastoji od pet točaka. Uz pomoć toga plana osigurano je da Volkswagen i u budućnosti ostane među najboljim proizvođačima automobila u svijetu.

Prema riječima ovog automobilskog diva, kupci su prioritet u ovoj situaciji, a VW 'intenzivno radi na efektivnim tehničkim rješenjima'. Drugi prioritet je nastavak razjašnjavanja okolnosti koje su dovele do nastanka krize i skandala vezanog uz eko-testove. Pored istraživačkih tijela, Volkswagen i sam provodi detaljne istrage, a angažirali su i revizorsku tvrtku za pomoć.


Kao treća točka plana je decentralizacija vođenja cijelog koncerna, čime će regije i marke postati samostalnije. Za četvrtu točku Müller je naveo promjenu smjera u kulturi i ponašanju tvrtke. 'Potrebna nam je kultura otvorenosti i suradnje', izjavio je.

Konačna točka je dovršetak razvoja 'Strategije 2025', čiji bi se program trebao objaviti sredinom sljedeće godine.