VIDEO USPOREDBA

Ovako izgledaju sučelja najnovijih izdanja mobilnih platformi

30.10.2015 u 13:55

Bionic
Reading

iOS 9 nije donio toliko drastičnih kozmetičkih izmjena u odnosu na prethodnika, a Android 6.0 Marshmallow također donosi više značajki i noviteta 'ispod šminke'. S druge strane, Windows 10 u mobilnom izdanju još uvijek se nalazi debelo u fazi testiranja, no Amit Shukla je usporedio korisnička sučelja sva tri sustava jer su oni praktički gotova stvar

Koliko god zajedničkih mogućnosti ova tri sustava imala i koliko god drastično različit tržišni udio imaju, jasno je da imaju svoju publiku. Istovremeno, sučelja su ponekad gotovo identična u radu, a ponekad djeluju kao da nije riječ o istoj kategoriji uređaja.

Kako bi to predočio na što bolji način, Shukla je neke od osnovnih elemenata poput lock screena, glavnog prikaza nakon otključavanja zaslona uređaja, sustava obavijesti i drugih (manje) bitnih stvari prikazao u tri stupca, koji predstavljaju Android 6.0, iOS 9 i Windows 10 Mobile. Naravno, pri pregledu valja imati na umu da Windows 10 u mobilnom izdanju još nije dovršen niti dostupan van Preview programa za entuzijaste i developere: