MINIJATURE

Ovako izgleda razmontirani Microsoftov Surface

03.04.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Na događanju u Los Angelesu, gdje je Microsoft otkrio novog pripadnika Surface obitelji tablet računala, kompanija je odlučila prikazati i kako on izgleda rastavljen. Za razliku od dosadašnjih poteza, gdje bi prve slike unutrašnjosti hardvera obično pružila ekipa sa stranice iFixit, Redmondovci su ih na neki način prestigli

Naravno, za popravljivost Surfacea 3 će ipak trebati čekati na iFixit izvješće popraćeno mnoštvom fotografija, no snimak s događanja u Los Angelesu je otkrio koliko je mala matična ploča novog tableta, baš kao i koliki prostor (ne pretjerano začuđujuće) zauzimaju baterije. Upravo one su, u kombinaciji s učinkovitim Intelovim čipom, zaslužne za trajanje baterije od desetak sati - iako Surface 3 pogoni punokrvnu verziju Windows OS-a.

Vrijedi podsjetiti kako je novi Surface najlakši i najtanji model do sada, namijenjen široj publici od modela Surface Pro 3. Nešto manje dimenzije i značajno niža cijena bi mogli igrati veliku ulogu u prodajnim rezultatima, a što je bitnije za priču o Windowsima - RT verzija je mrtva. Surface 3 će dobiti besplatnu nadogradnju na Windows 10 po dostupnosti tog OS-a.