ČAROLIJA UMJETNE INTELIGENCIJE

Ovaj program vaše skice mačaka pretvara u čudovišne fotografije

23.02.2017 u 08:20

Bionic
Reading

Ako ste ikad mislili da svoju mačku možete nacrtati savršeno, a samo vam fali malo boje i završnih poteza kistom, pix2pix je program za vas. Riječ je o umjetnoj inteligenciji koja analizira vaše žvrljotine , odnosno vrsne poteze mišem i nastoji ih interpretirati na najbolji mogući način pretvorivši ih u fotografije. Rezultati su, kao što ste vjerojatno i sami pretpostavili - najbolja stvar ikad

Jesmo li napisali najbolja? Mislili smo najužasnija. pix2pix dostupan je u obliku web stranice na kojoj možete raditi zbilja svašta. Naravno, ne morate se ograničavati samo na mačke - program je prilagođen crtanju različitih 'zadataka' - od građevina i torbica pa sve do cipela. Kako to radi? Čarolijom, eto kako!

Najzanimljivije je, doduše, kada mu ponudite vašu vrhunski nacrtano mjaukalo koje, na vašu i njegovu nesreću, pokuša pretvoriti u čim vjerniju fotografiju. Rezultati su, kao što možete vidjeti iz naših nekoliko eksperimenata, prava milina.

Pix2pix možete downloadati ovdje, no ako vam se to ne da, uvijek možete posjetiti njegovu web verziju. Ako išta možemo zaključiti nakon pola sata crtanja najodvratnijih mačaka na planeti, onda je da su u eri megadosadnog Googlea i njegovog Deepdreama, osvježenja poput ove tvornice noćnih mora uvijek dobrodošla.

Pix2Pix zna crtati mačke! Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina