TEHNO NOVOTARIJE

Ovaj pametni usisavač poseban je po tome što - stoji na mjestu

17.01.2018 u 15:30

Bionic
Reading

Na Facebooku se nedavno pojavio viralni video koji prikazuje zanimljivu spravicu koja je kao stvorena za frizerske salone, ambulante i mjesta gdje u gužvi na podu zna završiti hrpa sitnog otpada

Na Facebooku je nedavno osvanula reklama za prilično neobični usisavač. Riječ je o EyeVac pametnom usisavaču koji za razliku od svih ostalih uređaja srodne mu namjene - stoji na mjestu. Njegova najvažnija značajka je optički senzor koji se aktivira kada se pred uređajem nađe otpad. Nakon što metlom otpad približite otvoru, uređaj se aktivira i povlači otpatke u spremnik.

Izvor: Društvene mreže / Autor: EyeVac

Autori EyeVaca uređaj opisuju kao idealno rješenje za domove s djecom i kućnim ljubimcima, kao i za kućevlasnike koji imaju problema s bolom u leđima. Ovaj usisivač prvotno je bio planiran za prodaju u zdravstvenim ustanovama i frizerskim salonima, no čini se da je privukao puno širu publiku.

Za svakog ponešto

Upravo zbog toga proizvođači su napravili nekoliko različitih verzija specijaliziranih za određene namjene. Svi oni, doduše, imaju jednu zajedničku karakteristiku - riječ je o pametnim usisivačima koji se ne miču, već čekaju da otpad dođe do njih.

Cijene uređaja variraju. Najjeftiniji kućni model tako košta 99 dolara, dok EyeVac Pro namjenjen profesionalnim sredinama poput ureda i radnji košta 129. Više informacija o EyeVacu možete pronaći na službenim stranicama proizvođača.

  • +5
CES 2018 Izvor: Reuters / Autor: STEVE MARCUS