ZA ŽIVE PLOČICE

Ovaj je analogni sat za Windows Phone napravio domaći programer

30.04.2014 u 10:00

Bionic
Reading

Kako je Windows Phone 8.1 postao dostupan developerima, brojne nove mogućnosti su itekako otvorile put razvoju do sad neizvedivih aplikacija. Neke od njih su zapravo satovi koji koriste 'žive pločice' početnog ekrana, a iza jedne takve nazvane Analog Clock Tile stoji Domagoj Pavlešić, domaći developer

Domagoj je i autor drugih poznatih appova za Windows Phone, od kojih su CroWeather i CroParking samo neke od lokaliziranih varijanti. S novim uratkom se privukla pažnja brojnih Windows Phone portala.


Analog Clock Tile omogućava pogled na start ekran i veliki (ili mali) analogni sat kako bi se doznalo vrijeme svake minute. Bez brige, opasnosti po trajanje baterije u praksi nema.

Naravno, za instaliranje i korištenje aplikacije bit će potreban Windows Phone 8.1, trenutno dostupan samo developerima i entuzijastima. Nadogradnja Microsoftove mobilne platforme bi se službeno trebala pojaviti u mjesecima koji slijede, a do tada valja biti strpljiv.

Za one koji već imaju nadogradnju na svojim uređajima vrijedi tek reći da aplikacija koristi prozirni prikaz te da je napravljena kao Universal App - što znači da će se pojaviti i u Windows 8 trgovini aplikacijama. Više autorovih detalja vezanih uz razvoj je moguće pronaći na linku

Jedan od svježijih razgovora s ovim domaćim developerom je moguće pronaći ovdje