ZA GOOGLE I MICROSOFT

Ova vijest obradovat će korisnike navigacijskih karata

  • Autor: J.D.
  • Zadnja izmjena 13.08.2014 06:57
  • Objavljeno 13.08.2014 u 06:57
weffwg

weffwg

Izvor: Screenshot / Autor: Lockheed Martin

Zahvaljujući tome što je vlada SAD-a popustila pravilnik o snimanju Zemlje u visokoj razlučivosti putem satelita, korisnici Google i Bing Maps servisa će uskoro moći uživati u još kvalitetnijim prikazima terena

Satelitski prikaz terena je prilično važna mogućnost kartografskih i navigacijskih servisa, jer pružaju bitnu perspektivu koju se često može iskoristiti za orijentaciju - ili tek puko zadovoljavanje znatiželje. Iako su već sada prikazi u mnogim dijelovima prilično impresivni, ono što će moći novi satelit WorldView 3 je sasvim nova razina.

DigitalGlobeov satelit bi se trebao lansirati u orbitu 13. kolovoza na visini od 617 kilometara, a nakon šest mjeseci će početi prodaja i isporuka slika u visokoj razlučivosti. Što je bitnije, satelit će svakodnevno moći pokriti 680.000 kvadratnih kilometara.

Ovim satelitom će se uskoro snimati još detaljnije karte


Što ovo znači za korisnike Googleovih i Microsoftovih kartografskih rješenja? S obzirom da su obje kompanije klijenti DigitalGlobea, izgledno je da će među prvima početi koristiti materijal vrlo visoke razlučivosti, no satelit WorldView 3 donosi još brojne mogućnosti osim oštrine prikaza.

Bit će moguće vidjeti i pratiti mineralne naslage, velike farme, ali i brojne druge stvari koje su do sada bile vezane isključivo za vojne satelite - sve zahvaljujući uklanjanju vladinih restrikcija. Više tehničkih informacija o misiji i satelitu je moguće pronaći na izvornom linku

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!