DESETLJEĆIMA U PRAŠINI

Ova 'krntija' bi mogla biti prodana za više od dva milijuna kuna

19.05.2015 u 02:34

Bionic
Reading

Možda je više od četiri desetljeća skupljao prašinu, vlagu (i sve ostale stvari) u štali, no Bugatti Brescia iz Francuske je dovoljno rijetka da se i u tako izmučenom stanju proda za više od 180 tisuća funti, koliko se traži na dražbi. Zanimljivost je svakako to da je ovaj automobil iz 1925. godine tek jedan od ukupno 12 'preživjelih' primjeraka

Vlasnik vozila je Bernard Terrillon, inače veliki entuzijast kad je Bugatti u pitanju. Ranije je bio vlasnikom čak četiri modela, no 70-tih godina je prodao tri komada i navodno zaboravio na četvrti još od 1953. godine. Takav zaborav mu je sad došao kao srećka na lutriji jer su bogati spremni izdvojiti milijune da bi u vlasništvu imali ovakav raritet.

Automobil su u štali otkrili članovi Terrillonove obitelji ranije ove godine, a iako se očekivalo najgore, Brescia je kroz vrijeme prošla iznenađujuće dobro. Karoserija je po svoj prilici prilično očuvana, a dojam 'kvari' tek ispuhana prednja lijeva guma. Na aukciji bi se Bugatti Brescia trebala pojaviti 22. lipnja u Parizu, a svakako je posebno to da se za tu priliku vozilo neće restaurirati - jer je ovako 'posebnije'.