NAKON VARAŽDINA

Otvoren Microsoftov inovacijski centar u Splitu

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 05.05.2010 15:01
  • Objavljeno 05.05.2010 u 13:53
Igor Lucic e-hrvatska

Igor Lucic e-hrvatska

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Igor Lučić, državni tajnik za e-Hrvatsku, danas je u Splitu, u zgradi Fakulteta elektronike, strojarstva i brodogradnje, otvorio Microsoftov inovacijski centar, drugi centar takvog tipa u Hrvatskoj. Osim njega, par riječi na svečanosti otvaranja su rekli i Ivan Vidaković, direktor tvrtke Microsoft Hrvatska, zamjenica gradonačelnika Splita Anđelka Visković i predstavnica Hrvatskog telekoma Maja Srdelić

Videolinkom je skup i otvorenje pozdravio i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok. Varaždin je grad u kojem je otvoren prvi inovacijski centar. Otvaranjem Microsoft inovacijskog centra, Split se uvrštava u globalnu mrežu od 130-ak gradova s inovacijskim centrima u 60 zemalja širom svijeta. Cilj osnivanja centra je podupirati inovaciju i rast lokalnih ekonomija temeljenih na softverskim rješenjima.

Kroz ovaj partnerski projekt, Microsoft i Grad Split omogućit će dugoročnu i stabilnu priliku za razvoj prvenstveno IT vještina zainteresiranim studentima, razvojnim stručnjacima, istraživačima i poduzetnicima, pružiti obrazovanje u korištenju naprednih tehnoloških alata, a također i pristup tehnologiji te savjetodavne usluge.

Osim ovog, kapaciteti Inovacijskog centra bit će intenzivno korišteni u besplatnom educiranju i osposobljavanju malog i srednjeg poduzetništva grada Splita, kao i obrtnika, s ciljem povećanja njihove konkurentnosti na lokalnom i globalnom tržištu, a kroz niz popularnih i aktualnih tematskih radionica i predavanja.

 Također, kroz inicijativu splitskim osnovcima bit će omogućena elementarna obuka o sigurnosti na internetu  kao i uvod u korištenje popularnih alata multimedije. U Microsoftovom inovacijskom centru se planira održati 50 edukacijskih tečajeva u suradnji sa više od 20 proizvođača i 60 informatičkih stručnjaka. Cilj je zajednički rad na 12 novih proizvoda u ovoj godini.

Cilj djelovanja MIC-a u Splitu je osigurati dovoljnu zainteresiranost studenata i potencijalnih start-up kompanija za ulazak u lukrativne poduzetničke vode razvoja softvera, te tako stvoriti osnovu za rast i razvoj poduzetništva baziranog na visokim tehnologijama i s visokom dodanom vrijednošću krajnjeg proizvoda.
Prilikom otvaranja Igor lučić, državni tajnik za e-Hrvatsku, rekao je: 'Informatizacija društva je nužan element prilagodbe tehnološkim izazovima budućnosti i ulaganje u taj segment je postalo neophodno. Zahvaljujući projektima poput ovoga vjerujem da ćemo uspjeti osigurati i pripremiti zajednicu na učinkovitije rješavanje izazova u poslovanju u javnom i privatnom sektoru.' 

Nakon otvaranja prisutni gosti i izvjestitelji su obišli prostorije inovacijskog centra.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi