AUVSI XPONENTIAL 2023

Osječka tvrtka Orqa u SAD-u predstavila nova rješenja za industriju dronova i robotike

25.05.2023 u 11:06

Bionic
Reading

AUVSI XPONENTIAL 2023, jedna od najvećih tehnoloških konferencija i sajmova bespilotnih sustava (dronova) i robotiku, nedavno je održana u Colorado Convention Centru u Denveru. Ova iznimno važna manifestacija okupila je vodeće stručnjake, tvrtke i organizacije iz više od 60 zemalja, a među njima se istaknula osječka kompanija Orqa koja je predstavila niz inovativnih komponenti i sustava namijenjenih industriji dronova

Osječka Orqa je na sajmu AUVSI XPONENTIAL 2023 predstavila napredne sustave za prijenos videa i daljinsko upravljanje. Njihove inovativne komponente uključuju upravljačku pločicu za kontrolu leta s autopilotom i sustav za upravljanje elektromotorima na malim letjelicama. Ova tehnološka rješenja pružit će poboljšane performanse i preciznost u industriji dronova.

Osječka Orqa na sajmu AUVSI XPONENTIAL 2023. u Denveru Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Orqa

Jedan od istaknutih proizvoda Orqe su potpuno nove video naočale namijenjene zahtjevnim industrijskim korisnicima i vojnoj industriji. Ove naočale ciljaju na tržište koje zahtijeva visoku kvalitetu prijenosa slike i pouzdanost. Tvrtka Orqa  je već vodeći dobavljač proizvoda i rješenja za drone edukaciju u američkim školama, a sada nastavlja širiti svoj utjecaj.

Već treću godinu, Orqa sudjeluje na ovoj konferenciji gdje imamo priliku predstaviti naše nove inovacije.
Naš je tim predstavio ključne komponente i sustave za bespilotne letjelice, uključujući napredne sustave za
prijenos videa, daljinsko upravljanje i letno računalo s autopilotom. Ovi proizvodi su rezultat naših napora da
unaprijedimo tehnologije i performanse u industriji dronova. Konferencija nam je također omogućila vrijedne
kontakte s drugim stručnjacima i tvrtkama, ali i otvorila nove mogućnosti za buduća partnerstva i suradnje.
Nastavit ćemo s predanim radom kako bismo ostali lideri u industriji dronova i robotike te oblikovali
budućnost ovog brzo rastućeg sektora
“, objasnio je Ivan Jelušić iz Orqe.

Orqa se već treću godinu zaredom nalazi na AUVSI XPONENTIAL konferenciji. Njihova prisutnost na ovom događaju omogućuje im predstavljanje novih inovacija, stvaranje vrijednih kontakata s drugim stručnjacima i tvrtkama te otvaranje mogućnosti za buduća partnerstva i suradnju. Njihove komponente i rješenja već koristi velik broj pilota dronova diljem svijeta, a Orqa će nastaviti raditi na razvoju tehnologija i oblikovanju budućnosti industrije, stoji u objavi za medije kompanije.