DIGITALNO DOBA

Osiguravatelji će vas procjenjivati i preko selfija

06.05.2017 u 07:48

Bionic
Reading

Kako bi utvrdili razinu prihvatljivog rizika za policu osiguranja, osiguravatelji se oslanjaju na niz podataka, od zdravstvenog stanja do toga kakav ste vozač. U budućnosti bi sve to moglo zamijeniti (ili bar nadopuniti) njegovo veličanstvo selfie

 Karl Ricanek mlađi, suosnivač i glavni podatkovni znanstvenik u tvrtci Lapetus Solutions, traži partnere u industriji osiguranja s kojima će testirati svoj proizvod Chronos, koji bi trebao omogućiti kupovinu životnog osiguranja online za deset minuta, bez medicinskog pregleda. 

Chronos koristi stotine podatkovnih dočaka na vašem licu kako bi analizirao bore, konture i tamne mrlje, kao i došao do podataka kao što su indeks tjelesne mase te pokušao zaključiti starite li brže od svojih bioloških godina. 

Nekoliko tvrtki navodno već testira Lapetusovo rješenje, ali pravi izazovi ga tek očekuju jer će trebati nagovoriti bar jednog osiguravatelja da ga isproba u stvarnim, ne samo testnim uvjetima, a nakon toga će biti potrebno ishoditi dozvolu regulatornih agencija.

Kao i naći rješenje kako prepoznati rezultat plastične operacije, što Chronos trenutno ne može.

Više: Next Web