obratite pažnju

Oprez! Ova prevara je izrazito podmukla, a zbog nje biste mogli ostati bez profila na WhatsAppu

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 19.01.2021 10:04
  • Objavljeno 18.01.2021 u 14:32
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Michele Ursi / Alamy / Alamy / Profimedia

Jedna od novijih prevara u popularnoj aplikaciji vezana je uz poruke sa sigurnosnim kodom. Ako nasjednete na njih, ostat ćete bez profila na WhatsAppu

Internetom kola još jedna prijevara koja cilja korisnike WhatsAppa. Riječ je o lažnim porukama koje sadrže šifru i poveznicu za potvrdu identiteta, iza koje se krije automatska skripta koja prebacuje račun na hakerov telefon. Riječ je o poruci s nekoliko nepoznatih znakova i neobičnim linkom koji, ukoliko žrtva klikne na njega, prebacuju kontrolu nad računom na drugu osobu i onemogućuju pristup porukama.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Tportal

Kao što je vidljivo iz slike ekrana, prijevara funkcionira neovisno o operativnom sustavu i proizvođaču uređaja te se tiče isključivo korisničkog profila.

Kako izbjeći štetu?

Najlakša metoda kojom se korisnik WhatsAppa može zaštititi od krađe računa je ne klikati na nepoznate poveznice. Ako je to moguće, blokirajte broj s kojeg je poruka stigla kako više ne biste dobivali lažne poruke. Povrat računa, ako ste kliknuli na link, morat ćete odraditi obraćanjem WhatsAppovoj službi za korisnike.

Još jedna jako korisna metoda sprečavanja većine internetskih prijevara u WhatsAppu korištenje je provjere u dva stupnja koja će, ako ništa drugo, spriječiti hakera u oduzimanju vašeg računa ako se već domogao dijela vaših privatnih informacija (poput e-maila).

Zapamtite: WhatsApp nikad neće kontaktirati s vama putem poruka unutar aplikacije. Ako se netko predstavlja kao WhatsApp, sigurno je riječ o hakeru.

  • +12
  • +9

Ultimativni vodič kroz trikove za WhatsApp

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!