TABLET ZA GEJMERE

Odustali od Wikipada u zadnji tren

02.11.2012 u 17:23

Bionic
Reading

Tablet s Androidom, s cijenom od 499 dolara (oko 3.000 kuna) i upravljačkim mehanizmom za igre koji je moguće staviti i skinuti s uređaja po potrebi, trebao je biti pušten u prodaju putem GameStopa 31. listopada

Ali to se nije dogodilo. Iz Wikipada su poručili kako uređaj još nije spreman za tržište. Kad će biti, nisu jasno - tvrtka je objavila da je lansiranje odgođeno 'do daljnjeg'.

Povlačenja proizvoda u zadnji tren prilično su rijetka pojava. Nije dobar znak ni to što su prestali primati predbilježbe.

U Wikipadu tvrde kako ga namjeravaju još malo dotjerati i pojačati paket u sklopu kojeg ga namjeravaju ponuditi na tržištu. Usto, obećali su i poseban poklon svima koji su se predbilježili za kupnju.

Između ostalog, Wikipad bi trebao imati zaslon LCD dijagonale 10,1 inča (25,6 centimetara), prekriven staklom Gorilla, koji podržava višestruki dodir. Teži 560 grama, debeo je 8,6 milimetara.

Predviđeno je da ga pogoni četverojezgreni nVidijin procesor Tegra 3 T30S, radnog takta 1,4 GHz te Android 4.1. Nudit će 16 GB flash memorije i jedan GB interne memorije, što će biti moguće proširiti karticom microSD do 32 GB.