PIŠEŠ I IGRAŠ

Odsad svi mogu uživati u igrama na Messengeru

03.05.2017 u 11:38

Bionic
Reading

Facebook je odlučio prožeti svoju popularnu aplikaciju za poruke dodatnim sadržajem uz koji ćemo, pored ćakulanja s prijateljima, moći zaigrati i poneku videoigru

Nakon pet mjeseci testiranja u izabranim regijama, Facebookov Messenger dobio je paket besplatnih web igara. Instant igre na Messengeru bit će napravljene kako bi developeri diljem svijeta s većom lakoćom mogli razvijati igre za popularnu platformu, a dostupne su svima.

Zahvaljujući pojačanoj infrastrukturi, igre u Messengeru mogu od sada imati liste najboljih igrača, pa čak i turnire, što otprilike znači da ćete uz aplikaciju provesti puno više vremena nego što ste planirali. Malo chata, pa jedna partija ove igre, pa jedna partija one - dan prođe za čas. Naravno, da bi to spriječili, developer su uveli opciju za igranje na poteze, što znači da cijeli dan (vjerojatno) nećete provesti uz Messenger.

Prva igra koja će koristiti opcije novoga Messengera je Zyngin Words With Friends - Scrabble koji će od sada biti dostupan milijardi Messengerovih korisnika bez potrebe za izlaženjem iz aplikacije. Još jedna popularna 'uredska' igra je i Miniclipov 8 Ball Pool, brzopotezni digitalni biljar koji bi se na mobilnim platformama trebao pojaviti 'uskoro'.

'Nabrijana' verzija Instant Igara za Facebook Messenger stigla je na iOS i Android, a trebala bi u potpunu funkciju prijeći 'tijekom idućih tjedana'.