PONEŠTO NEJASNA OPCIJA

Pitajte Facebook prijatelje za preporuke na jednostavan način

27.04.2017 u 15:56

Bionic
Reading

Facebook se možda svakodnevno koristi na isti način, no ponekad na toj mreži osvane niz noviteta koji ostanu nezapaženi ili čak skriveni. Pitanje Facebook prijatelja za kakvom preporukom je jedan takav novitet

Možda je pokoji internaut već vidio prijatelje na toj društvenoj mreži kako pitaju preporuke, jer su im objave obično označene kao takve. Naravno, stvar za sada funkcionira samo na engleskom jeziku kod automatskog prepoznavanja, ali može biti itekako korisna. 

Sve što je potrebno jest otipkati objavu kao očiti zahtjev za preporukom, nešto poput 'Looking for some restaurant recommendations', a Facebook će stvar prepoznati i označiti kao upitom za preporuke. Štoviše, uključi li se ime grada u upit, Facebook će korisniku pružiti i opciju dodavanja kartografskog prikaza. 

Stvari kod prepoznavanja ne funkcioniraju baš savršeno, što je možda i razlog iza 'skrivanja' ove značajke. Ipak, tko želi biti potpuno siguran da će se objava tj. upit za preporukama prepoznati na Facebooku, dovoljno je odabrati stvar ručno pod Feelings/Activity opcijama pri pisanju objave. Nakon toga valja odabrati Looking for i potom Recommendations

Ako ni to pak nije funkcionalno iz nekog razloga, dovoljno je posjetiti Facebook Recommendations i napraviti novu objavu odatle. 

MakeUseOf