INTERNET STVARI

Održan prvi HT-ov IoT kamp za studente

06.10.2016 u 17:04

Bionic
Reading

U sklopu aktivnosti vezanih uz HT STEM hub Hrvatski Telekom je u Zadru 28. i 29. rujna prvi put održao kamp namijenjen studentskoj zajednici pod nazivom HT IoT Innovation Camp

Tema HT IoT Innovation Campa bila je razrada ideja za hardverske i softverske inovacije u području interneta stvari (primarno Narrowband IoT - NB-IoT - standarda koji omogućuje prijenos male količine podataka, ali s prednošću trajanja baterija od 10 godina) te drugih kategorija kao što su proširena i virtualna stvarnost, 3D printeri, nosivo računalstvo...

'Htio sam okupiti mlade uspješne studente s različitih fakulteta u Hrvatskoj i pružiti im priliku da kroz razmjenu iskustava i networking, dođu do novih spoznaja o mogućem korištenju inovativnih kategorija hardvera te približiti im Hrvatski Telekom kao tehnološkog lidera i vodeću telekomunikacijsku kompaniju.

Povratnim informacijama i mentorstvom tijekom radionice omogućili smo sudionicima osobni razvoj i približili im realni sektor i njegova pravila', rekao je organizator događanja Mario Vukušić, direktor Odjela za upravljanje uređajima u HT-u.


Tijekom dva dana radionica, predavanja, predstavljanja radova, mentoriranja, razmjene znanja i iskustava generirane su interesantne ideje.

Sudionici s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta organizacije i informatike, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Ekonomskog fakulteta iz Zagreba te Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije unaprijed su dobili tematske materijale.

Imali su priliku raditi u multidisciplinarnim grupama, saznati kakva su promišljanja HT-a u vezi s novim tehnologijama, načinom rada, korisničkim iskustvom i aktivnostima vezanima uz STEM zajednicu.