BIZARNA PREPISKA

O čemu to Elon Musk tvita sa zagovornicima ravne Zemlje?

04.12.2017 u 08:13

Bionic
Reading

Osnivač tvrtke SpaceX i američka udruga Flat Earth Society imali su pomalo bizarnu razmjenu mišljenja na Twitteru

Nedavna izjava o tome kako planet Mars izgleda došla je iz izvora kojeg nismo očekivali: Flat Earth Society, američke udruge koja okuplja one koji su uvjereni kako Zemlja nije okrugla (odnosno sferična) već smatraju kako je ravna ploča.

Priča je počela prije nekoliko dana kad se osnivač i direktor tvrtke SpaceX Elon Musk na Twitteru javno zapitao kako to da ne postoji udruga onih koji tvrde kako je Mars ravna ploča.

Vjerojatno nije očekivao - mi sigurno nismo - kako će odgovor dobiti još isti dan. I to kakav! Javili su se iz udruge Flat Earth Society i mrtvi-hladni ustvrdili kako smo imali prilike vidjeli da je Mars, za razliku od Zemlje, okrugao.

Možda je u pitanju namjerno nejasan odgovor, možda se netko pokušao našaliti s Muskom. Možda su pitanje doista shvatili ozbiljno ili samo iskoristiti priliku da se nađu pod svjetlom reflektora. 

Što god je od navedenog, u ovom zadnjem su nedvojbeno uspjeli. Eto, i mi s druge strane oceana pišemo o nečemu u čemu su sudjelovali. 

Bacite li pogled na web stranice Flat Earth Society, naći ćete nemalo prilično nategnutih teorija koje sve redom nastoje opovrgnuti teorije utemeljene na modelu Zemlje kao sferičnog tijela. 

Ta udruga organizira i godišnje konferencije. Ove je godine bila održana u gradu Raleighu u Sjevernoj Karolini (Sjedinjene Države), gdje je youtuber Mark Sargent prozvao Elona Muska, upitavši se što će se dogoditi kad raketa koju namjerava poslati u svemir dođe do kupole - hoće li odmah eksplodirati ili se kretati uz rub, piše Interesting Engineering.

Flat Earth International Conference 2017 Part 4 Mark Sargent Izvor: Društvene mreže / Autor: Wint James
  • +4
Ovo su najuzbudljivije svemirske misije današnjice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: JAXA/Akihiro Ikeshita