sve zbog bonusa

Novi problemi za Muska: Gomila bivših i sadašnjih djelatnika Twittera podigla tužbu

21.06.2023 u 14:44

Bionic
Reading

Kolektivnu tužbu u svoje i ime niza sadašnjih i bivših djelatnika Twittera podnio je nekadašnji direktor u kompaniji Mark Schobinger

U zajedničkoj tužbi navodi se da zaposlenicima, unatoč opetovanim obećanjima, nije isplaćen dio njihovih bonusa za 2022.

U sudskim je dokumentima navedeno da su zaposlenicima direktori obećali 50 posto bonusa za 2022., a među kojima je Ned Segal, bivši glavni financijski direktor tvrtke. Schobinger, koji je prije bio Twitterov viši direktor za kompenzacije, u tužbi tvrdi da su ta uvjeravanja dana prije i nakon što je Elon Musk kupio kompaniju u listopadu prošle godine.

Međutim u prvom kvartalu 2023., kada su bonusi trebali biti podijeljeni, Twitter ih je odbio isplatiti zaposlenicima koji su ostali u tvrtki, navodi se u tužbi. Schobinger, koji je napustio Twitter, rekao je da je odbio pozive regruta i tvrtki u vezi s drugim mogućnostima rada upravo zbog obećanog bonusa.

U izjavi koju je za AP podijelila odvjetnica tužitelja Shannon Liss-Riordan rekla je da bonusi koje Twitter duguje zaposlenicima iznose ‘desetke milijuna dolara’.

Predstavnici Twittera nisu odgovorili na upite medija, a odvjetnici koji zastupaju kompaniju također su odbili odgovoriti na poslane upite.