sve za pretplatu

Musk uvodi još jednu promjenu na Twitter, poruke više neće biti tako lako poslati

13.06.2023 u 15:22

Bionic
Reading

Elon Musk, vlasnik Twittera, odlučio je pokušati dodatno stati na kraj prevarantskim računima na ovoj društvenoj mreži, a što mu dosad nije polazilo za rukom

U ponedjeljak je Elon Musk, uskoro bivši izvršni direktor te društvene mreže, rekao da će ažuriranje koje dolazi ovaj tjedan ograničiti mogućnost slanja izravnih poruka ljudima koji vas ne prate na Twitteru, čineći ga dostupnim samo pretplatnicima koji plaćaju uslugu.

Muskov tweet koji to otkriva objavljen je kao odgovor na drugi tweet koji tvrdi da je ažuriranje na putu. Prema Muskovim riječima, promjenu možemo očekivati već ovaj tjedan.

‘Kao što sam mnogo puta rekao, sve je teže razlikovati AI botove. Uskoro će to biti nemoguće. Jedine društvene mreže koje će preživjeti bit će one koje zahtijevaju provjeru. Sustav plaćanja je sredstvo provjere koje povećava trošak botova za ~10.000 puta’, tvitnuo je Musk.

Naime Twitter već nudi mogućnost automatskog odbijanja svih direktnih poruka što ne dolaze od ljudi koje pratite, a to mnogim korisnicima olakšava rješavanje ovog problema.

Twitter Blue, opcija pretplate ove društvene mreže za koju je potrebno izdvojiti 120 dolara godišnje, nudi značajne pogodnosti pretplatnicima, uključujući mogućnost uređivanja i objavljivanja dužih tweetova, donosi Mashable.com.