SIGURNOSNI PROPUST

Novi problemi s Microsoftovim Internet Explorerom

04.02.2010 u 14:39

Bionic
Reading

Microsoft je na svojim službenim stranicama upozorio korisnike na najnoviji sigurnosni propust koji bi u određenim slučajevima mogao omogućiti udaljeni pristup korisničkim datotekama

Ovim propustom pogođene su gotovo sve verzije Internet Explorera, pa čak i ona posljednja, i to na svim verzijama operacijskog sustava do Windows XP. Propustom nisu pogođene verzije Internet Explorera u operacijskim sustavima Windows Vista, Windows Server 2008 te Windows 7, s obzirom na to da se preglednik na njima koristi u tzv. Protected Mode načinu rada.

Iskoristi li zlonamjernik novootkriveni propust, omogućen mu je pristup određenim datotekama na lokalnom korisničkom računalu. Ipak, da bi im pristupio, potencijalni napasnik mora znati njihov točan naziv i lokaciju na korisničkom disku.

Ovo je još jedan u nizu sigurnosnih propusta unutar Internet Explorera koji se pojavio u proteklih nekoliko mjeseci. Neki od njih bili su toliko ozbiljni da su natjerali Microsoft na izdavanje sigurnosnih zakrpi 'preko reda', izvan uobičajenog patch Tuesday paketa zakrpi.

O posljednjem propustu sve pročitajte na službenoj stranici Microsofta