SLIJEDI LI SUDAR TITANA?

Novi PlayStation stiže krajem 2013?

02.04.2012 u 09:29

Bionic
Reading

Nasljednik PlayStationa 3 kodno je nazvan Orbis i bit će pušten na tržište za božićne blagdane iduće godine

Sonyjeva igraća konzola nove generacije, priča se, neće vrtjeti igre za PS3. Ista se glasina, piše PC Mag, pojavila i za nasljednika Microsoftovog Xboxa 360.

Navodno obje nove konzole neće prihvaćati stare igre ili će ograničiti njihovu igrivost. Osim, naravno, ako vlasnik ne pokaže spremnost da iskešira još nešto love za igru koju je već jednom platio.

Xboxov nasljednik, navodno kodno nazvan Durango, također bi se trebao pojaviti krajem 2013. godine. Imajući u vidu da će Nintendov Wii U u to vrijeme već biti na tržištu godinu dana, mogli bismo svjedočiti borbi titana za naklonost igrača.

Nintendo svoju konzolu nove generacije namjerava predstaviti krajem ove godine. Imat će kontroler sa zaslonom osjetljivim na dodir, pa će biti zanimljivo kako će Sony reagirati ako njegova oba glavna rivala odluče krenuti tim putem.

Ako su glasine točne, najveći dobitnik mogla bi biti tvrtka AMD. Već je potvrđeno kako će njen Radeon biti ugrađen u Wii U.

Navodno će se naći i u novoj Microsoftovoj konzoli, zajedno s IBM-ovim procesorom Power PC, a priča se da bi se kupcima mogao priključiti i Sony, koji bi uz grafičku podršku od AMD-a uzeo i glavni procesor.