JEFTINIJI S RAZLOGOM

Ništa od brzog i besplatnog punjenja Modela 3

02.06.2016 u 16:25

Bionic
Reading

Elon Musk ovih dana je sugerirao kako njihov nadolazeći i jeftiniji model električnog vozila (Model 3) neće dobiti besplatnu mogućnost korištenja Supercharger mreže. Naravno, pod uvjetom da korisnici kupe odgovarajući 'paket', stvari se mijenjaju

Na godišnjoj konferenciji dioničara u Mountain Viewu, Musk je odgovarao na brojna pitanja vezana uz spremnost mreže električnih punionica na navalu Modela 3. 'Neće tu biti riječ o besplatnoj vožnji cijeli život, osim ako ne kupite odgovarajući paket', izjavio je Musk, bez detalja o tom što bi taj paket mogao biti - niti koliko bi mogao koštati.

'Jasno je da besplatno korištenje Supercharging mreže zapravo ima troškova (...) očita stvar je bila oduzeti te troškove od Modela 3. Bit će i dalje vrlo jeftino, mnogo jeftinije od benzina, voziti Model 3 na veće udaljenosti (...) Volio bih da to možemo, no ekonomije radi, mora biti riječ o nečem ovakvom', rekao je Musk.

Po svoj prilici odluka vezana uz to je u Tesla Motorsu već donesena, a za njene detalje ima dovoljno vremena. Do prvih primjeraka Modela 3 na cesti ima još dugo, a za sada nije poznat ni finalni oblik vozila.