PROJEKT OD 18 MILIJUNA KUNA

Nexe grupa implementirala Microsoftov ERP

01.06.2011 u 13:25

Bionic
Reading

Najveći projekt te vrste u regiji tvrtka Adacta je, uz podršku Microsofta i stručnjaka iz same tvrtke, napravila šest mjeseci prije roka. Slijedi implementacija u regiji

Tvrtka Adacta dovršila je implementaciju poslovnog sustava Microsoft Dynamics NAV u sedam članica Nexe grupe u Hrvatskoj.

Osamnaest milijuna kuna vrijedan projekt, najveći te vrste u regiji, završen je šest mjeseci prije planiranog roka od tri godine. Na njemu je radilo 50 stručnjaka Nexe grupe i dvadesetak Adactinih stručnjaka, raspoređenih u sedam timova, uz podršku domaćeg Microsoftovog ureda. Brzoj implementaciji pridonijela je i odluka uprave Nexe grupe da ne otpušta visokoobrazovane djelatnike.

'Na uvođenje jedinstvenog sustava ERP odlučili smo se da bismo olakšali upravljanje i donošenje odluka. Bilo nam je važno standardizirati procese i povećati konkurentnost', rekao je Ivan Ergović, predsjednik uprave Nexe grupe.

Na Microsoftovo rješenje odlučili su se zbog toga što im je odgovarala mogućnost prilagodbe njihovim potrebama.

Ergović nije precizirao koliku uštedu će to ulaganje donijeti, no istaknuo je da je grupacija u prva četiri mjeseca ove godine zabilježila rast poslovnih prihoda od 22,5 posto i značajno snizila troškove.

Najveći izazovi, istaknuo je predsjednik uprave Adacte Krešimir Mlinarić, bili su veličina tvrtki u sklopu grupacije, broj korisnika te raznovrsni poslovni procesi i potrebe. Implementacija je prvo obavljena u najvećoj članici grupacije, tvrtki Našicecement.

Idućih godina bit će integrirano i osam kompanija koje posluju u sklopu Nexe grupe u Srbiji i BiH.

Direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković rekao je da ta tvrtka trenutno drži 12,3 posto domaćeg tržišta ERP-a te da je na dobrom putu da preuzme vodeću poziciju. Najavio je da će se u budućnosti više pozabaviti rješenjima namijenjenim podizanju konkurentnosti.