'Astronautov vodič za samoizolaciju'

Ne znate se ponašati u samoizolaciji? Poslušajte savjete astronauta koji se na samoću naviknuo u svemiru

30.03.2020 u 08:20

Bionic
Reading

Astronauti moraju provesti dosta vremena samoizolirajući se u prostoru i prava su adresa za slušanje korisnih savjeta

U strahu od širenja koronavirusa, ljudi na svim stranama svijeta već žive ili se spremaju na život u samoizolaciji. Zatvoriti se u svoja četiri zida nije baš uvijek tako lako kako se nekad činilo. Toga je svjestan i čovjek koji kako dobro zna kako je to živjeti izoliran, zatvoren u malom prostoru, daleko od drugih ljudi.

Stručnjak za samoizolaciju zove se Chris Hadfield i po zanimanju je astronaut. Ovih je dana na društvenim mrežama objavio i video pod nazivom 'Astronautov vodič za samoizolaciju'. U njemu nudi svoje stručne savjete, stečene iskustvom boravka u svemiru, a svoje savjete grupira u četiri točke.

'Proveo sam dosta vremena samoizolirajući se na svemirskom brodu', kaže Hadfield koji svim ljudima savjetuje da za početak pokušaju razumjeti situaciju u kojoj su se našli.

Astronaut Chris Hadfield ima nekoliko savjeta kako ćete se zabaviti i ponešto naučiti dok ste zatvoreni u kući Izvor: Društvene mreže / Autor: Chris Hadfield

'Shvatite stvarni rizik, nemojte se samo bojati onoga što se događa oko vas', savjetuje Hadfield u videu. 'Pronađite vjerodostojne izvore i otkrijte koji je stvarni rizik onoga s čime se suočavate.'

Hadfield također predlaže da si u samoizolaciji postavite neke nove ciljeve, što će vam zabaviti misli i spriječiti vas da poludite.

'Možete naučiti novi jezik, baviti se sviranjem gitare ili bilo kojim drugim kreativnim pothvatom koji vas zanima', predlaže astronaut ističući važnost samoizolacije u ovim ključnim trenucima, piše Interesting Engineering.

'Pazite na sebe, brinite o svojoj obitelji i prijateljima, brinite o svom svemirskom brodu', rekao je Hadfield misleći na stan ili sobu u kojoj se trenutno nalazite.