MOBILNI NOVITETI

Najnoviji Huaweijev smartfon nova 10 SE stigao je u Hrvatsku

14.11.2022 u 11:26

Bionic
Reading

Nakon predstavljanja flagship modela Mate 50 Pro, Huawei je lokalno lansirao još jedan model pametnog telefona - nova 10 SE

Novi model serije nova nasljeđuje Star Orbit Ring koji smo vidjeli na prethodnim Huawei nova telefonima i dolazi s novim značajkama dizajna. Telefon ima stražnju kameru od 108 MP, 6,67-inčni OLED Huawei Full-view zaslon s brzinom osvježavanja od 90 Hz. Telefon također podržava Huawei SuperCharge sustav brzog punjenja od 66 W i dolazi uz 4500 mAh bateriju te s EMUI 12 sustavom.

Kućište telefona dolazi sa posebnim premazom protiv otisaka prstiju (AF) koji povećava otpornost na mrlje, vodu i masnoće te dolazi u tri boje - zvjezdano srebrnoj, menta zelenoj i zvjezdano crnoj.

Modul stražnje kamere Huawei nova 10 SE ima 108 MP glavnu kameru, koja podržava široki otvor blende f/1.9, za poboljšano zamućenje pozadine portreta. Zahvaljujući tehnologiji 9-u-1 Pixel Binning, kamera može reproducirati sitne detalje i fine značajke kao što su boja kose i kože uz povećani dinamički raspon i optimizaciju svijetlih i tamnih područja. Huawei nova 10 SE algoritam spajanja više okvira u RAW domeni kombinira više okvira u jedan putem algoritama za obradu slike na razini piksela.

Huawei nova 10 SE također dolazi s ultraširokokutnom stražnjom kamerom od 8MP koja podržava vidno polje do 112°, kao i makro kamerom od 2MP.

Fotografije snimljene u slabo osvijetljenim okruženjima, poput noćnih scena, kaže Huawei, imaju manje šuma na slici, optimiziranu svjetlinu i povećani dinamički raspon. Uređaj također ima 16MP širokokutnu prednju kameru koja nudi AI-pokretanu značajku uljepšavanja za selfije.

nova 10 SE slike Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Huawei

Huawei nova 10 SE podržava prebacivanje između prednje i stražnje kamere, kako bi se osiguralo da snimka ostane neprekinuta. Dual-View Video omogućuje snimanje scena s prikazom podijeljenog zaslona i snimanje vlastite reakcije dok se scena odvija ispred vas – dvije perspektive u isto vrijeme. Nova 10 SE uparuje se s HUAWEI serijama pametnih satova poput Watch 3, Watch GT, kao Watch GT 3 Pro, ili serijom pametnih narukvica Band.

Huawei nova 10 SE podržava 66W Huawei SuperCharge za brzo punjenje koje je omogućeno korištenjem nove dvostruke niskonaponske pumpe za punjenje i tehnologije baterije s tri kartice. Huawei tvrdi da se smarton do punog kapaciteta tako može napuniti za 38 minuta. Nova 10 SE dolazi s Touch Turbo značajkom, koji poboljšava osjetljivost zaslona na dodir, kao i tehnologijom super dodira u 10 točaka, brzinom osvježavanja od 90 Hz i brzinom uzorkovanja dodira od 270 Hz.

Huawei nova 10 SE telefoni dostupni su po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.999,00 kuna.