jeff bezos

Najbogatiji čovjek na svijetu nakupio 16.000 dolara prometnih kazni dok je renovirao vilu

04.02.2020 u 13:30

Bionic
Reading

Radnici koji renoviraju Bezosovu vilu u Washingtonu su tijekom obnove uspjeli 'zaraditi' preko 16.000 dolara u sklopu 564 kazni za nepropisno pakriranje

Amazonov šef Jeff Bezos nedavno je platio pravo malo bogatstvo kao dio renovacije svoje 23 milijuna dolara vrijedne vile u Washingtonu. Skupina građevinara koji su njegov dom iz muzeja pretvorili u rezidenciju je tijekom obnove sakupila više od 16.840 dolara u kaznama za nepropisno parkiranje, prenosi The Verge.

Bezos je za samu vilu platio 23 milijuna dolara, dok će renovacija koštati oko 12 milijuna. Novinari WUSA6 su informacije o kaznama dobili iz Odjela za javne radove gdje je grad izdao 564 vezanih uz dvije adrese koje se podudarjau s mjestom na kojem Bezos obnavlja kuću. Kazne se gomilaju još od listopada 2016. kada je Bezos kupio imanje, pa sve do listopada 2019. kada su se radovi konačno usporili.

Ured za motorna vozila navodno je zabilježio 5.600 dolara u neplaćenim kaznama, dok izvor koji je stupio u kontakt s novinarima WUSA9 naglasio da je Bezos sve kazne ipak platio.

Kazne su uglavnom zarađene parkiranjem na mjesta koja zabranjuju parking, poput onih koje koriste stanari ili onih koja pješacima blokiraju pristup drugim dijelovima ulice. WUSA9 priznaje da Bezos vjerojatno nije zaslužan za apsolutno sve navedene kazne na navedenom području, s obzirom da su radnici prije početka obnove kuće morali potpisati ugovore o zabrani davanja izjava. Jedan od izvora naglasio je da su predstavnici jedne od građevinskih kompanija doslovno ogranizirali parking na mjestu udaljenom od samog gradilišta, te organizirali prijevoz radnika u minibusevima kako bi reducirali gužvu.

Jeff Bezos je, podsjetimo, trenutno najbogatiji čovjek na svijetu vrijedan 129.5 milijardi dolara. Nakon što je prošlog tjedna objavio zaradu svoje kompanije, svoju je vrijednost podigao za 13.2 milijarde u 15 minuta koliko je trajao porast dionice Amazona na burzi. Amazon u 2018., također podsjetimo, nije platio ni jedan dolar u porezima.